Acasă Actualitate Drepturile copiilor, pe înțelesul lor, la DGASPC Olt

Drepturile copiilor, pe înțelesul lor, la DGASPC Olt

92

Mai este o zi internaţională dedicată copilului, despre care, insă, nu se ştiu prea ult şi nu e promovată cât ar trebui. Este vorba despre Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Despre această zi şi-a amintit DGASPC Olt, care e emis un comunicat de presă, referitor la activităţile consacrate acestei zile.

„Nu există nicio datorie mai importantă decât cea de a ne asigura că drepturile copiilor sunt respectate, că bunăstarea lor este protejată și că viețile lor sunt eliberate de frică și nevoi, iar ei pot crește armonios.
Drepturile copiilor țin seama de vulnerabilitatea acestora, ele implicând necesitatea ca ei să fie protejați. Acest fapt presupune garantarea acordării unui sprijin deosebit, acordarea unei protecții adecvate vârstei și a gradului lor de maturitate.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, copiii noștri se vor juca și își vor exprima, într-un cadru privat, prin imagini, versuri, definiții, drepturile fundamentale pe înțelesul lor, pe care le vor posta în mediul online pentru a le face cunoscute tuturor. Este ziua în care le dăm copiilor putere, încurajându-i să se exprime, de data aceasta, în imagini și versuri”, se arată în comunicatul DGASPC Olt.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.