Acasă Actualitate Transportul de călători şi de elevi, la control

Transportul de călători şi de elevi, la control

71

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.
La activităţile de verificare desfășurate ieri au participat peste 220 forţe de ordine, fiind verificate 108 societăți comerciale, precum şi 88 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 350 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nepurtarea măștii de protecție, valoarea totală fiind de 13.500 de lei.”, se arată în comunicat.

De asemenea, poliţiştii au acționat pe raza judetului pentru verificarea respectării normelor sanitare şi a legalității privind transportul de elevi la și de la unitățile de învățământ.

„Cu ocazia acțiunii desfășurate au fost efectuate mai multe controale în trafic, fiind controlate 345 de autovehicule destinate transportului de persoane, din care 120 transport școlar elevi si 225 auto transport public. Cu privire la transportul școlar al elevilor cu autovehicule speciale, nu au fost constatate nereguli, fiind respectate normele de protecție sanitară atât de către elevi, cât si de către conducătorii autovehiculelor și a cadrelor care însoțeau elevii.”, se prezintă în acelaşi comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.