Acasă Actualitate Amenzi pentru cei care nu au respectat măsurile de protecţie

Amenzi pentru cei care nu au respectat măsurile de protecţie

71

În ultimul week-end al lunii octombrie şi în prima zi a lunii noiembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Oamenii legii au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe şi târguri, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse de pandemie.

„La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 220 de forţe de ordine zilnic, fiind verificate 438 de societăți comerciale, precum şi 259 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1600 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 162 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.