Acasă Actualitate La Caracal. Prercheziţii la o firmă de securitate şi la CFR Marfă....

La Caracal. Prercheziţii la o firmă de securitate şi la CFR Marfă. Prejudiciul trece de 1.600.000 lei

131

Joi, 29 octombrie a.c. polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează 10 percheziții, în București și Olt, într-un dosar de fraudă privind derularea unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor.

„La data de 29 octombrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, efectuează 10 percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Olt, la sediul unei instituții publice și la domiciliul și sediile mai multor persoane”, se arată în comunicatul IGPR.

În anul 2019, reprezentanții unei societăți comerciale, ce are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de pază (care aparţine afaceristului intitulat Codiţă), ar fi indus în eroare funcționarii unei instituții publice (CFR Marfă), după cum reiese din comunicatul de presă.

Activitatea ilicită s-ar fi realizat cu ocazia derulării unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor ce aparțin CFR Marfă Caracal, prin atestarea executării serviciului de pază cu un număr de agenți de securitate/schimb mult mai mare decât în realitate, în scopul de a obține un folos patrimonial injust.
Patronul fimei de pază a beneficiat de complicitatea unui funcționar din cadrul CFR Marfă, responsabil de verificarea executării contractului de pază, ar fi fost prezentate spre decontare facturi falsificate, prin contrafacerea scrierii, în cuprinsul acestora menționându-se un număr mai mare de ore prestate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.