Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

121

Senatorul Siminica Mirea susține relansarea clasei de mijloc!
Senatorul social-democrat de Olt, Siminica Mirea, unul dintre cei mai activi demnitari ai județului în Parlamentul României, a ținut să aducă la cunoștință oltenilor, vineri – 9 octombrie 2020, printr-un mesaj postat pe pagina oficială de socializare, faptul că alături de colegii domniei-sale a pregătit un program consistent și extrem de necesar pentru bunăstarea cetățenilor și dezvoltarea economică a țării în următorii ani.
„Niciodată nu mă voi opri din a lua decizii sau a susţine proiecte care vin în sprijinul TUTUROR românilor. Aşadar, cum aminteam ieri, dorinţa Partidului Social Democrat de a fi alături de cetăţeni a fost prezentă dintotdeauna, iar angajamentul faţă de TOŢI românii de a garanta SIGURANŢA locurilor de munca, va exista prin intermediul unui program consistent de înfiinţare de noi locuri de muncă, rezultat în urma unor consultări cu partenerii sociali.
România are nevoie de măsuri eficiente pentru a se îndrepta într-o direcţie potrivită privind calitatea vieţii oamenilor.
Aşadar, alături de colegii mei, am pregătit un program consistent ce cuprinde granturi şi credite pentru IMM-uri, asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri, programe de Start-Up Nation şi Start-up Export, precum şi un program special de 2 mld. € pentru companii strategice, toate acestea pentru a conduce la o evoluţie socială şi economică în următorii ani.
Ne propunem acest nou plan de relansare economică şi avem nevoie de încrederea cetăţenilor pentru a demonstra faptul că putem reprezenta o soluţie utilă pentru această perioadă dificilă. Tinând seama de factorii de mai sus, am foarte mare încredere în noul plan că, va aduce BUNĂSTARE şi dezvoltare economică pentru următorii ani, totul pentru binele cetăţenilor acestei tări”, a concis senatorul oltean.

Renică Diaconescu, semnatar al unui proiect din domeniul culturii naţionale
Senatorul Renică Diaconescu se numără printre iniţiatorii unui proiect de lege care introduce posibilitatea ca fiecare placă comemorativă de pe clădirile în care a trăit o personalitate sau
s-a întâmplat un eveniment istoric important să conțină un cod de bare care poate fi scanat cu telefonul mobil (QR Code) și care duce utilizatorul pe un site cu informații despre acel eveniment/operă/persoană.
Potrivit proiectului, Ministerul Culturii creează baza de date și un site web public cu privire la plăcile comemorative. După aceea, fiecărei plăci comemorative i se alocă un cod cu răspuns rapid (QR) care va redirecționa utilizatorul către pagină dedicată a site-ului web ce va conține informații de specialitate și de identificare a personalității sau evenimentului marcat. Site-ul web poate conține publicitate cu conținut exclusiv cultural și legat de conţinutul paginii pe care este afișată. Pentru afișarea acestor anunțuri publicitare, Ministerul Culturii va institui tarife, iar sumele astfel încasate vor constitui venituri proprii ale ministerului.
Proiectul de lege aduce modifcări referitoare la modul, procedura și conținutul plăcilor comemorative amplasate pe clădiri. Acestea au rolul de a evoca memoria unor mari personalități ale culturii, științei sau vieții politice româneşti.

Marius Iancu: „PSD- soluții bune, o guvernare pentru oameni”
„Programul de Guvernare al PSD 2021-2024 este în lucru. Este vorba de un plan concret, coerent și predictibil pentru ca România să își reia dezvoltarea economică, iar românii să aibă, din nou, venituri în creștere și să putem vorbi de o bunăstare generală.
Nu sunt promisiuni electorale, ci continuarea unor masuri care au schimbat în bine viața românilor. PSD poate repara greşelile Dreptei Unite Klaus Iohannis.
Șomajul va fi redus de la 5,3% la 3,5%, salariul mediu brut va crește cu 33%, iar punctul de pensie cu 32%. 1,5 milioane de români vor ieși din sărăcie.
Pentru a putea lua toate aceste măsuri, vom crește PIB-ul cu 36%, puterea de cumpărare a românilor va ajunge la 80% față de media UE, deficitul bugetar va scădea de la 9,4% cât este acum, la 3%, în următorii 4 ani, iar datoria guvernamentală a scădea cu 7%, de la 46% din PIB cât este acum, la 39% în 2024.
Cu un Guvern PSD, susținut de o majoritate parlamentară PSD, vom putea crește veniturile românilor. Iar soluțiile noastre sunt reducerea impozitării muncii și extinderea deducerilor, ceea ce înseamnă o creștere a salariilor, inclusiv în mediul privat, cu 8- 25%. După aproximativ un an de teamă, de panică, de frică pentru ziua de mâine și o nesiguranță constantă, a venit timpul să ne regăsim liniștea și să luptăm pentru siguranța noastră.”, spune deputatul Marius Iancu într-o postare pe pagina sa de socializare.

Dan Ciocan. Dezbatere a unor proiecte legislative în Comisia pentru agricultură
În calitatea sa de deputat, Dan Ciocan are şi atribuţii în cadrul Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, din Camera Deputaţilor, acolo unde este secretar. În şedinţa de marţi, 29 septembrie a.c., pe ordinea de zi s-au aflat mai multe teme de dezbatere:
– Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea art. 6 din Legea nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului. Raportor: Alexandru Stănescu;
– Proiect de Lege pentru modificarea art. 59 din Legea nr.46/2008 – Codul silvic. Raportor: Emanuel Havrici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.