Acasă Actualitate CRONICĂ PARLAMENTARĂ de Olt

CRONICĂ PARLAMENTARĂ de Olt

53
Siminica Mirea, mesaj către dascăli
Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, marcată pe 5 octombrie, senatorul Siminica Mirea a transmis un mesaj tuturor dascălilor care formează destine:
„Gândurile mele se duc spre acei oameni care cresc frumos alți oameni, educatorii. E ziua voastră, cea în care recunoaștem importanța muncii de profesor, e ziua în care vă sărbătorim. Vă asigur de toata susținerea mea în continuare, de apreciere pentru ceea ce faceți în această perioada grea în care ne aflăm si de faptul că, din poziția publică în care sunt, senator al Senatului României, voi continua să susțin drepturile si beneficiile pe care le meritati. O zi frumoasă doresc celor cărora le încredințăm educația copiiilor noștri!”
Marius Iancu, despre seniori
În ziua dedicată seniorilor, Ziua Pensionarilor, deputatul Marius Iancu a transmis un mesaj emoţionant. Deputatul arată, în mesajul său, importanţa seniorilor din vieţile noastre, cei care ne îndrumă, ne dau poveţe şi, mai ales. un zâmbet.
„Ei sunt un reper de moralitate, decență și patriotism și au fost prea mult timp jigniți și umiliți. Ei sunt oamenii care ne pot da lecții de viață și ne arată drumul cel bun. Ne sunt mereu alături și nu au nevoie decât de o vorbă bună, un zâmbet, o încurajare.
Sunt bunicii și părinții noștri sau poate vecinii și, în vremurile pe care le trăim, acum, avem datoria să avem și mai multă grijă de ei, să îi protejăm și să le apărăm drepturile”, spune deputatul.
Dan Ciocan, dezbateri în cadrul Comisiei pentru agricultură
În cadrul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, unde deputatul Dan Ciocan este secretar, au fost dezbătute, la începutul săptămânii, proiectele:
– Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.121/2020 pentru completarea art.2 din Ordonanţa Guvernului nr.13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru şcoli al Uniunii Europene şi pentru adoptarea unor măsuri privind redistribuirea stocurilor de produse înregistrate ca urmare s suspendării cursurilor în unităţile de învăţământ preuniversitar;
– Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.110/2020 privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra unei părţi dintr-un imobil, aflat în domeniul public al statului, în vederea realizării de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. a obiectivului de investiţii „Drum expres Craiova-Piteşti şi legăturile la drumurile existente”, tronsonul 1;
– Propunere legislativă pentru modificarea Legii fondului funciar nr. 18/1991;
– Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.81/2020 privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură.
Gigel Ştirbu: „La mulţi ani, stimați profesori!”
La începutul săptămânii, pe 5 octombrie, a fost celebrată Ziua Mondială a Educaţiei. Deputatul Gigel Ştirbu a ţinut să transmită un mesaj profesorilor, cu această ocazie.
Ziua mondială a educaţiei este sărbătorită în fiecare an la 5 octombrie, începând cu anul 1994. A fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a «Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor».
Educaţia, profesorul, trebuie să fie în centrul atenţiei întregii societăţi, iar astăzi dar și în restul zilelor, trebuie să le arătăm dascălilor respectul cuvenit şi să le mulţumim pentru efortul considerabil pe care îl depun în formarea tinerilor de mâine, dar şi pentru că s-au dăruit necondiţionat educaţiei în numele viitorului.
Renică Diaconescu: „Foarte mulţi primari au fost realeşi pentru că au realizări în comunele lor”
Senatorul Renică Diaconescu este de părere că primarii social-democraţi de la Olt au fost aleşi pentru că au demonstrat prin proiectele lor.
„Meritul important pentru aceste rezultate este al primarilor şi al conducerii PSD. Foarte mulţi primari au fost realeşi pentru că au realizări în comunele lor. De asemenea, în conducerea judeţeană sunt oameni curaţi, fără probleme, cu o imagine foarte bună. Cred că asta a contat foarte mult. De asemenea, a existat şi o chestiune de orgoliu pentru că trebuia să ne ajutăm reprezentantul de la Bucureşti, pe domnul senator Paul Stănescu. Dacă secretarul general nu câştiga la el acasă, ce semnal era acesta?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.