Acasă Actualitate „ÎN SPATELE” COVID-19

„ÎN SPATELE” COVID-19

239
          În viață „m-am confruntat” cu ÎNTÂMPLĂRI, FENOMENE și EVENIMENTE petrecute la nivel național și mondial, ce au provocat grave neliniști și tulburări. Azi, însă, „comportamentul” contemporanilor în raport de COVID-19 poate fi considerat CIUDAT și BULVERSANT.

La nivel național, pe tema COVID-19, asistăm, în principal, la un BALAMUC cu cei 2 ACTORI – PNL și PSD, în care își „utilizează” METODELE pe care le-au tot perfecționat în istoria celor 30 de ani de RUINARE a ȚĂRII. Recent, vezi „DISPUTA SCANDALOASĂ” pe un SUBIECT NEVINOVAT – 14 septembrie 2020.
Îmi pare rău, dar după cum arată PREZENTUL ROMÂNIEI devin tot mai convins că „CEI ÎNDRITUIȚI” să ne conducă nu vor putea niciodată „să-și pună ordine” în GÂNDIRE. Dar, în PREZENT, la altceva vreau să mă refer. „Asistând” la ceea ce se petrece în LUME pe tema COVID-19, pare că „CINEVA” lucrează la „DĂRÂMAREA PREZENTULUI”. Acest SUBIECT a devenit „PARTE” a istoriei mondiale și constat că „RESPONSABILII” nu sunt capabili și nici „nu vor” s-o gestioneze cu atât mai puțin să proiecteze o evoluție pozitivă, pentru cei mulți (a societății) încât LUMEA de AZI „a fost adusă” într-o uriașă DEZORIENTARE și NESIGURANȚĂ. Această „NOUĂ STARE” a fost „pregătită” în primul rând de „CONTROLATE” RELATĂRI EXTINSE în mass-media, media socială și politică prin comentarii și interpretări despre FENOMENUL COVID-19 și altele „COLATERALE” la care s-au racordat „cu grijă”, mulți din toate sferele VIEȚII UMANE prin SPUSE „de VRUTE și NEVRUTE”.
Asist, cu GROAZĂ cum TOT MAPAMONDUL este atât de speriat, încât cu această FRICĂ GLOBALĂ a uitat de CRIZĂ, ÎNCĂLZIRE GLOBALĂ, TERORISM și chiar de RĂZBOI. Păstrându-mi cumpătul încerc să desprind CE TRBUIE și CE NU TREBUIE să știm și să facem. COVID-19, o CRIZĂ SANITARĂ reală – cu un grad de periculozitate asemănător cu cel al GRIPEI „OBIȘNUITE”, dar se „activează” în cazul celor cu comorbidități și tocmai de aceea trebuie respectate regulile de bază, mască de protecție, igiena și distanța fizică.
Dar, pornind de la „REALITATEA MONDIALĂ” în transformare, suntem puși în situația de a desprinde și ceea ce se află „ÎN SPATELE” COVID-19, căci „UNII INTERESAȚI” îl folosesc ca o OPORTUNITATE pentru SCOPURI NEBULOASE:
– O AVALANȘĂ de „VRUTE și NEVRUTE”, care copleșește psihic, întreținută de la LIDERII din vârful IERARHIEI MONDIALE PUBLICE sau OCULTE ce a condus la o ISTERIE COLECTIVĂ PLANETARĂ.
– UNII SPECIALIȘTI din „LUMEA ȘTIINȚEI”, deși recunosc faptul că nu știu „mare lucru”, LANSEAZĂ mereu IPOTEZE pur și simplu TORTURANTE ce privesc VIAȚA încât oamenii cred că au devenit ditr-o dată nepregătiți și neputincioși în fața… .
– ALȚI SPECIALIȘTI, după cum „explică”, generalizează PANICA încât OMUL de rând este îngrozit în fața unui dușman civic, nevăzut care nu poate fi „controlat”.
În fiecare zi, prin COMUNICATE și iar COMUNICATE, indiferent de GRANIȚE, ȚĂRI, CONTINENTE, se „promovează” GROAZA și TEAMA PAROXISTICĂ a momentului, pe planetă. DAR, încercând să mă „extrag” din această ISTERIE MONDIALĂ ce aș putea desprinde pentru a rămâne tot timpul REALIST și ECHILIBRAT?
Cred că cele de mai jos sunt pe măsura „epocii”:
– mai întâi să identific ÎNCERCĂRI și SPERANȚE într-un UNIVERS care AZI este sumbru.
– să apelez la o „DREAPTĂ JUDECATĂ” spre a ignora acest DEZASTRU care mi se pare exagerat INDUS, dar respectând cele trei reguli de bază.
– să trec în revistă „ISTORIA SCURTĂ” a acestui COVID-19 punând în „TEZĂ și ANTITEZĂ”, ipotezele despre „El” ale unor redutabili specialişti.
– să compar EXPLICAȚII ale OMS, ONU, alte organisme MARI de AZI cu „prevestirile” CIA încă din 2005 despre pandemia ce „va izbucni” în 2020, căci şi acest COVID-19 trebuie să aibă istoricul său.
– să mă întreb dacă nu cumva există un scop de a „RECALIBRA” prin DEZECHILIBRARE, actuala stare MONDIALĂ între CEI MARI sub ameninţarea reciprocă, dar şi a UNORA ce speră să devină MARI, folosind în acest scop SPAIMA, ALARMISMUL, AMENINŢAREA, MISTIFICAREA şi POLITIZAREA vaccinului cu efecte distrugătoare asupra „ocupantului” de rând al planetei.
Dar, sunt convins că aşa cum s-a întâmplat în MOMENTELE CRUCIALE ale UMANITĂŢII, LUMEA VA ÎNVINGE şi îşi va urma cursul istoric, firesc şi paşnic către INFINIT.

Profesor
Ion PĂTRAŞCU
Slatina, Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.