Acasă Actualitate Vrăji și vrăjeli de la Ady Mădălin… Episodul 5

Vrăji și vrăjeli de la Ady Mădălin… Episodul 5

842
     Mădălin, mână spartă, atunci când vine vorba de banii Balșului. Investiții susținute din bani publici, plătite ca la maneliști. Cam asta este, în unele situații, politica financiară a ordonatorului de credite de la Primărie. Și se întâmplă într-un oraș unde nevoile reale sunt lăsate la urmă, pentru a face loc unor cheltuieli mult prea mari, în raport cu ceea ce se întâlnește pe piața liberă. Nu sunt vorbe goale, sunt dovezi clare în acest sens…
Una dintre ele (n.n. dovezi) este legată de ceea ce înseamnă modernizarea pieței centrale, acolo unde prețurile practicate și acceptate la plată n-au nicio legătură cu economia reală. Cea care ar trebui să guverneze și în relația antreprenorilor privați cu banul public.
Fără a intra în detalii de natură tehnică, aici s-a turnat o șapă de beton, plătită de la primărie, validată de primar, la o valoare de patru ori mai mare decât prețul curent al acestui serviciu. Cinci miliarde de lei vechi, când, dacă s-ar fi plătit un spert din această sumă, ar fi acoperit, integral, toate produsele folosite, valoarea manoperei, chiar și o cotă de profit, pentru antreprenor. Însă, aici, la valoarea acceptată la plată, se pot pune multe semne de întrebare, legate de cât de ușor poți plăti, când nu dai de la tine din buzunar.
Locuitorii Balșului au dreptul să știe și asta! Pentru că un popor educat, atunci când merge la vot, trebuie să cântărească bine și să acționeze în consecință. Pas cu pas, că tot au fost câștigate niște alegeri cu această deviză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.