Acasă Administrație Administraţia Moţ. Grijă pentru sănătatea elevilor slătineni

Administraţia Moţ. Grijă pentru sănătatea elevilor slătineni

50

Primăria Slatina este alături de cetăţenii Slatinei, acum în pragul începerii noului an şcolar, care, pentru mulţi părinţi va fi greu. Adminsitraţia locală vine cu un sprijin salutar. Şcolile slătinene vor beneficia de măști și dezinfectant.

„În ședința consiliului local am aprobat redistribuirea bugetului pentru asigurarea necesarului de măști și dezinfectant în unitățile școlare.
Astfel, în orașul nostru școala va începe în data de 14 septembrie, deoarece atât elevii, în număr de 16098 cât și cadrele didactice, în număr de 1121 vor dispune de condițiile necesare desfășurării actului educațional în contextul actual.”, spune primarul Emil Moţ.

De asemenea, Direcția de Asistență Socială Slatina a demarat acțiunea de primire a solicitărilor pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional, în conformitate cu O.U.G. nr. 133/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi cei mai defavorizaţi care beneficiază de sprijin educaţional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora.
Potrivit acestui act normativ, copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar (grădiniță), primar și gimnazial, fără sprijin material, cu venituri la nivelul veniturilor sociale minime acordate familiei acestora, beneficiază în anul școlar 2020-2021, de sprijin financiar acordat sub formă de tichet social pe suport electronic în cuantum de 500 de lei/an școlar.
Aceste tichete sociale emise pe suport electronic vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare necesare frecventării școlii, constând în: articole pe papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.
Destinatar final al acestui sprijin educațional este copilul, titularul tichetului social pe suport electronic pentru sprijin educațional fiind reprezentantul familiei, respectiv reprezentantul legal al copilului..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.