Acasă Actualitate Gaze naturale la Movileni, Corbu, Sârbii-Măgura, Optași și Icoana!

Gaze naturale la Movileni, Corbu, Sârbii-Măgura, Optași și Icoana!

5965
          Vestea mult așteptată prinde contur. Proiectul privind înființarea rețelei de gaze naturale în cinci localități oltene (Movileni, Corbu, Sârbii-Măgura, Optași și Icoana) avansează rapid. Prin înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vedea, cu sediul în comuna Corbu, al cărei președinte este primarul de aici, Constantin Dinuț, s-a creat instrumentul de lucru privind proiectul gazelor naturale din aceste comune.
Marți, 1 septembrie 2020, la Primăria din Optași, primarii localităților respective au avut o întâlnire de lucru cu reprezentantul firmei de consultanță, pentru a stabili ultimele detalii care să ducă la deschiderea licitației pentru realizarea proiectului. În acest sens, au fost luate avize de la Transgaz Mediaș și se urmărește realizarea ultimelor proceduri pentru licitația guvernamentală. Astfel, vor beneficia de gaze naturale, în aceste localități, aproximativ 10 mii de abonați, iar rețeaua se va întinde pe o lungime ce va depăși o sută de kilometri.
Proiectul destul de interesant pentru operatorii de pe piața distribuției de gaze este fezabil, iar execuția sa se va realiza în ritm accelerat. Meritul implementării proiectului se reține în sarcina primarilor Ion Sorin Toma – Movileni, Constantin Dinuț – Corbu, Lucian Tănase – Sârbii-Măgura, Marian Scurtu – Optași și Gabriela Ancuța – Icoana.
Finanțarea va reveni, într-o pondere semnificativă, distribuitorului care va câștiga licitația. Mai mult decât atât, primarul de la Movileni, Ion Sorin Toma, spune că: «Rețelele se vor executa pe ambele părți ale străzilor, iar branșamentele nu vor avea cheltuieli în sarcina abonaților, decât de la limita proprietății spre gospodărie. Urmărim în acest fel atractivitatea investiției și facilitarea cetățenilor la racordarea în rețeaua de gaze naturale».
Și Constantin Dinuț, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vedea, susține că prin implementarea acestui proiect, cetățenii comunelor respective se vor putea bucura de cele mai bune condiții, așa cum ar trebui să se întâmple în toate comunele județului și nu numai: «O rețea funcțională de gazele naturale, în vremurile noastre, este obligatorie în fiecare localitată a județului și chiar a țării noastre. Suntem în anul 2020, iar oamenii din mediul rural merită să beneficieze de astfel de utilități, pentru că doar așa putem readuce satul românesc la standardele impuse în Uniunea Europeană».
La rândul său, Lucian Tănase, primarul din Sârbii-Măgura, spune că: «Din agenda unui primar de țară n-ar trebui să lipsească niciodată astfel de proiecte! De aici trebuie să pornim cu toții pentru ca mai apoi să putem spune că ne-am făcut datoria pentru locurile natele și cetățenii ce ne-au ales! În ceea ce mă privește mi-am dorit foarte mult să introducem comuna noastră în acest proiect și mă bucur că în cel mai scurt timp vom beneficia de gaze naturale la Sârbii-Măgura».
Un alt primar implicat, ambițios și hotărât să „lupte” pentru fiecare proiect ce poate aduce bunăstarea cetățenilor din comuna sa este Marian Scurtu de la Optași. «Rețeaua de gaze naturale a fost un proiect pe care mi l-am dorit foarte mult. În zilele noastre, gazele devin mai mult decât necesare, iar cetățenii comunei Optași au dreptul să beneficieze de astfel de servicii. Cheltuielile sunt acceptabile, există cerere și sunt convins că după implementarea acestui proiect vom avea un număr foarte mare de gospodării racordate», spune edilul oltean…
În ceea ce o privește, Gabriela Ancuța, primarul comunei Icoana, este la rându-i încântată de iminenta implementare a rețelei de gaze naturale despre care afirmă, cu satisfacție, că: «Este un proiect ambițios pentru care, alături de colegii mei, primarii din Corbu, Optași, Movileni și Sârbii-Măgura, am insistat foarte mult, reușind să obținem avizele necesare de la Transgaz, iar mai apoi să demarăm și licitația pentru realizarea acestui obiectiv. Întotdeauna am spus că dacă vrem să readucem la viață satul românesc este nevoie de astfel de proiecte de care putem să beneficiem doar dacă ne implicăm constant și insistăm acolo unde trebuie. Gaze la Icoana, un proiect care prinde contur».
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.