Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

81

Siminica Mirea: „Am votat pentru o echipă puternică”
Senatorul Siminica Mirea a fost prezent, recent, la Congresul Extraordinar al PSD, care a avut loc, la Olt, în sistem online, pe Dealul Grădişte din Slatina.
„Am fost prezentă, în calitate de delegat la Congresul Extraordinar al PSD, într-unul dintre cele două centre teritoriale , cel de pe Dealul Grădişte.
Am votat pentru o echipă puternică şi pentru o nouă viziune politică a PSD.
Ţin să urez mult succes şi la cât mai multe proiecte îndeplinite noii conduceri legitime a Partidului Social Democrat!”, spune senatorul.

Marius Iancu: „Gașca pe-ne-liș-ti-lor, tupeu, cinism și iresponsabilitate”
„Anunțul premierului Turcan, femeie și mamă, că Guvernul nu va asigura măști pentru elevi și profesori arată nu numai incompetența acestui Guvern în gestionarea începerii școlii, în plină pandemie, ci și cinismul acestor politicieni care nu se gândesc nicio secundă la sănătatea și siguranța copiilor.
Au decis deschiderea școlilor, pe 14 septembrie, pentru că vor să organizeze alegerile locale, dar fără să își asume răspunderea.
Au pus în sarcina autorităților locale să se ocupe asigurarea materialelor de dezinfecție, iar părinții să fie epidemiologii copiilor și să dea declarații pe propria răspundere că aceștia nu sunt bolnavi, presupunând că un părinte știe chiar și când copilul lui este asimptomatic.
Nu este o scuză că nu au bani sa achiziționeze măști pentru că nu i-a pus nimeni să cumpere, în starea de urgență, măști și alte materiale sanitare la preturi de 100 de ori mai mari, așa cum a stabilit Curtea de Conturi, sau că au nu au reușit pornească producția internă de măști, pentru că echipamentele, dacă au existat, s-au stricat imediat.
Este absurd să obligi un copil de 6,7 sau 8 ani să poarte mască neîntrerupt câteva ore pe zi și este absurd să presupui că aceștia vor înțelege că nu trebuie să se apropie unii de alții, în pauze.
De exemplu, în alte țări cum ar fi Suedia, Polonia, Danemarca sau majoritatea landurilor din Germania, masca nu este obligatorie în școli.
În Franța doar elevii de peste 11 ani sunt obligați să poarte mască, iar în Italia, Belgia și Norvegia numai studenții și profesorii.
În schimb, majoritatea guvernelor europene au alocat fonduri suplimentare pentru prevenirea îmbolnăvirilor și fac testări periodice.
Guvernul german asigură laptopuri și acces ieftin la internet tuturor elevilor, iar Guvernul din Italia angajează 50.000 de cadre didactice suplinitoare pentru a putea separa elevii pe grupe.
Mult prea ocupat cu cumpararea primarilor și parlamentarilor PSD pentru a rămâne la putere, Guvernul PNL pune în pericol sănătatea copiilor.
Pentru PE-NE-LIȘ-TII cinici și iresponsabili, elevii nu merită alocații de 300 lei pe lună, nici teste și măști gratuite și nici accesul la învățământ sigur și de calitate.
Pentru PNL, educația și sănătatea copiilor nu sunt priorități și au spus acest lucru, de la început! Copiii României nu există pentru PNL!”, afirmă deputatul Marius Iancu într-o postare pe pagina sa de socializare.

Gigel Ştirbu: „Precum lupii în fața stânii!”
„Se pune întrebarea în spațiul public de unde pornirea aceasta a pesediștilor împotriva guvernului PNL? De ce în grabă și în totală lipsă de respect față de prevederile constituționale, PSD a depus o moţiune de cenzură în vacanţă parlamentară, într-o sesiune extraordinară, fapt care nu s-a întîmplat în ultimii 30 de ani?
Eu consider că adevăratul motiv pentru care PSD dorește să acceadă la guvernare cât mai urgent este obținerea celor 80 de miliarde de Euro negociate de președintele Klaus Iohannis la summit-ul din iulie al Consiliului European, sumă de care va beneficia România, pentru refacerea infrastructurii, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a moderniza marile sisteme publice.
Îmi imaginez cum stau cu ochii umezi și frecându-și mâinile pe Arsene, Oprișan, Stănescu, Manda cu gândul la cele 80 de miliarde de Euro! Pesediștii ne demonstrează zi de zi că sunt incapabili să-și conducă partidul pe un drum european, să-l conducă așa cum se conduc partidele democratice din Europa, însă au tupeul să ne spună că vor să conducă țara. Pesediștii se luptă doar pentru ei și pentru camarila lor. În momentul de față, pesediștii sunt total rupți de realitate, nu mai înțeleg deloc momentul în care suntem, opțiunile românilor, dorințele românilor, standardele românilor, și doresc cu ardoare doar accederea la banii publici!
În timp ce Guvernul liberal încearcă să treacă țara prin această epidemie, este preocupat de începerea anului școlar, pesediștii sunt interesați doar de scandaluri și de moțiuni de cenzură. Tot ce au făcut de la începutul acestei crize sanitare a fost să împiedice Guvernul să ia măsurile necesare și să dorească răul românilor, pentru că așa sperau și ei că mai cresc în sondaje. Să nu uităm nici că au fost singurul partid la putere care a lăsat țara cu stocuri ZERO împotriva pandemiei.
Apetitul PSD pentru încălcarea legilor este de notorietate, este fundamentul carierei politice a lui Liviu Dragnea și a celorlalți lideri pesediști proeminenți, dar Parlamentul nu trebuie să plătească prețul unei majorități toxice și să fie târât în proceduri parlamentare neconstituționale.
Guvernul PNL își vede de treabă în ciuda atacurilor PSD și continuă să ia măsuri concrete pentru a face viața românilor mai bună. Guvernul ia în continuare măsuri în lupta cu pandemia, pentru susținerea capitalului și a firmelor românești, pentru susținerea angajaților români, iar în această perioadă ia cele mai bune decizii pentru a putea deschide în siguranță școlile în această toamnă.”, se arată într-o postare recentă de pe pagina se socializare a deputatului liberal Gigel Ştirbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.