Acasă Actualitate Azi un jurnalist, mâine un copil…. Poliţia Municipală, încătuşată de vidul legislativ

Azi un jurnalist, mâine un copil…. Poliţia Municipală, încătuşată de vidul legislativ

296
foto: gazetaoltului.ro

În jurul prânzului, colega de breaslă, Florina Dinu, a fost atcată, la Fântâna Speranţei, de o femeie cu probleme psihice. Jurnalista împărţea exemplare ale ziarului unde lucrează, aşa cum face zilnic. Femeia, cunoscută cu probleme psihice s-a năspustit asupra tinerei jurnaliste, jignind-o în fel şi chip, ulterior lovind-o în picioar. Persoanele prezente la faţa locului au intervenit şi au chemat poliţia. La locul cu pricina s-au prezentat doi agenţi debutanţi. Aceştia s-au gândit mult ce să scrie în procesul verbal, fără a lua nicio măsură împotriva femeii, care îşi vedea liniştită de relaxare, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. O femeie care are nevoie de tratament de specialitate.
Poliţiştii de la Municipiu au plecat aşa cum au venit, iar femeia cu probleme psihice va avea o nouă criza, însă victimă poate fi o persoană minoră, vulnerabilă.
La răcăroasa umbră a legii, în astfel de contexte, victima are la dispoziţie 30 de zile să depună o plângere penală, singurul mod prin care făptaşa poate plăti cumva.
Cu toate acestea, IPJ Olt a deschis un dosar penal pe numele femeii violente, care a fost şi amendată cu suma de 500 lei. De asemenea, agenţii de la Poliţia Municipală vor fi cercetaţi disciplinar în vederea modului de intervenţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.