Acasă Actualitate 3 NOIEMBRIE 2020 – IMPACT MONDIAL?

3 NOIEMBRIE 2020 – IMPACT MONDIAL?

238
           Deja LUMEA a început să se „agite” dacă AMERICANII îl vor „REALEGE” pe al 45-lea PREȘEDINTE sau vor alege pe al 46-lea!?
Acum, când „îi cunoaștem” pe cei DOI CANDIDAȚI, republicanul DONALD TRUMP (actualul președinte), de 74 ani, și democratul JOE BIDEN de 78 ani, dincolo de întrebarea: „CE-I MÂNĂ PE EI ÎN LUPTĂ?” (la aceste vârste), ne mai punem alte două:
– are DONALD TRUMP predictibilitatea distinsă a unui PREȘEDINTE de MARE PUTERE?
– are JOE BIDEN anvergura pentru ca BIROUL OVAL să fie un „centru de comandă?”
Dacă „ne gândim” că JOE BIDEN a fost adjunctul unui președinte american fără prestigiu, pe de o parte, iar pe de alta că are în prim-plan sprijinul clanului CLINTON (cu „zburdalnicul” BILL), clan deloc popular în rândul americanilor „de rând”, este de preferat să „analizăm” perspectiva TRUMP.
Numai că asta presupune foarte multă „grijă obiectivă” pentru că EL, în trecut, de la CANDIDAT până în perioada de MANDAT „s-a bucurat” de o presă europeană și parțial americană în frunte cu CNN ce a fost programatic ÎMPOTRIVĂ-I.
Urmărindu-i ATENT EVOLUȚIA și PRESTAȚIA, în ceea ce mă privește îl consider un FENOMEN NOU ÎNTÂLNIT în politică, ce „ȘI-A JUCAT” foarte bine ROLUL, tocmai prin AMBIGUITATEA cu care a făcut-o…
TRUMP a folosit „TIPARE” diferite pentru a-și duce în eroare adversarii, pe de o parte, iar pe de alta să-și atingă obiectivele în interesul americanului de rând, care l-a VOTAT.
Așadar, CUM TREBUIE PERCEPUT TRUMP?
Deși a avut de multe ori un „COMPORTAMENT CURIOS DE ORIGINAL” ce a determinat pe ADVERSARI să-l eticheteze ca NARCISIST, RASIST, SEXIST, SCEPTIC și cu „suferință mintale”, TRUMP nu este un debil mintal. De fapt LUI nu-i pasă dacă ESTE PLĂCUT sau NU ca profil PSIHOLOGIC, dar s-a folosit de asta pentru „A DA PLASĂ” mass-media care s-a văzut discreditată în fața motto-ului său: „VOM DA PUTEREA ÎNAPOI AMERICANILOR”.
A adoptat VOIT acest comportament pentru a-și atinge OBIECTIVELE, astfel:
1. A încurajat VOCILE NAȚIUNII SALE în a-l considera al 4-lea PREȘEDINTE, spre deosebire de ceilalți 41, care a „luptat” pentru americani, „strangulând” conducta prin care banii oamenilor ajungeau în băncile private, sub acoperirea ROTSCHILD. Ceilalți 3 au plătit cu viața: ANDREW JACKSON, ABRAHAM LINCOLN, J.F. KENNEDY, pentru că au fost împotriva profitului exagerat al băncilor și „industriilor” militare. Cu acest obiectiv „a mers și merge” și DONALD TRUMP care clamează că va da „AMERICA înapoi OAMENILOR” și cu riscurile asumate, EL este convins că va învinge și va reuși.
2. „PREFĂCÂNDU-SE NAIV” încă de la începutul mandatului și-a enervat ALIAȚII STRĂINI în problemele comerciale, vamale, militare, de climă, de mediu, de sănătate etc. A insultat LIDERII G7, a anihiliat puternici oameni de afaceri, dar a fost de fapt ABIL în scopul său de a fi considerat un puternic adversar al globalismului.
3. A ÎNCEPUT să facă DECLARAȚII SCANDALOASE pe diferite probleme internaționale, dar le-a folosit, deși uneori se comporta ca un BUFON și a reușit să servească interesele S.U.A (fie că se referea la COREEA DE NORD și liderul său, la talibanii din AFGANISTAN, PAKISTAN, până la VENEZUELA, MEXIC sau GROENLANDA DANEMARCEI).

4. A jucat abil roluri de NAIV, LUNATIC, ba chiar IDIOT, dar a făcut-o cu scopul de a crea impresia că nu știe ce face, deseori s-a prefăcut „INCORECT POLITIC” pe probleme majore externe, militare, dar a reușit în final – AZI – să controleze total N.A.T.O, ce poate fi considerta „paralizat” la dispoziția S.U.A.
5. În actualul „URAGAN POLITIC” din S.U.A pe fondul dramei sanitare COVID-19, TRUMP își găsește totuși timp să-și afișeze UMORUL AROGANT la adresa adversarilor, fie EI democrați – BARACK OBAMA, HILLARY CLINTON sau chiar republicanii săi, precum COLIN POWELL și alții.
6. ATENȚIE – CE TACTICĂ!? TRUMP a influențat decisiv sancțiunile economice asupra unor țări precum RUSIA, TURCIA, CHINA, IRAN, VENEZUELA și alte națiuni ce păreau DURE și FĂRĂ LIMITE.
În realitate, „SCOPUL SUBTERAN” era acela de a SCOATE aceste ȚĂRI de sub controlul sistemului financiar agresiv SWIFT conceput a ține aceste țări robite sub controlul bancherilor internaționali cu un DOLAR HEGEMON. Efectul urmărit de TRUMP avea să se vadă în PRĂBUȘIREA unor bănci importante din EUROPA și AFIRMAREA monedei naționale în țările menționate.
7. EL a știut „să joace” în ORIENT prin două „DARURI CAPCANĂ” către ISRAEL – IERUSALIMUL drept capitală și ACORDUL recent cu palestinienii căci în acest fel și-a subordonat total ISRAELUL, nevoit să suporte tot mai mult dușmănia arabă.
8. TRUMP a adoptat în țară un nou TIP de discurs, înțelegând că tipul de „DISCURS PLASTIC” al politicienilor nu mai prinde la public. Ca urmare, prin stilul său „NONCONFORMIST”, EL s-a apropiat de AMERICANUL de RÂND făcându-se astfel plăcut de cei mulți, vorbindu-le pe înțelesul lor și „prin LIMBA lor”.
9. DONALD TRUMP știe să-i sensibilizeze pe americani, căci repetă cu vigoare că OAMENII trebuie valorificați în funcție de MERIT și nu după CULOAREA PIELII sau AVERE.
10. În sfârșit, TRUMP a reușit prin: „AMERICA AMERICANILOR”, „STOP MIGRAȚIEI CLANDESTINE” și „MAI PUȚINE ANGAJAMENTE MILITARE COSTISITOARE”, să fie considerat SOLUȚIA VISULUI AMERICAN.
Așadar, cel puțin așa se văd lucrurile până în prezent și dacă „DA”, ne întrebăm:
– Cum va evolua LUMEA prin coincidența mandatelor celor DOI MARI: TRUMP și PUTIN?
– Să sperăm că bine!

Profesor
ION PĂTRAȘCU
Slatina, Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.