Acasă Politic Ai noştri, de la Olt. Cronică parlamentară estivală

Ai noştri, de la Olt. Cronică parlamentară estivală

136
    Parlamentarii încă nu au intrat în vacanţa pe care o aşteptau cu drag, asta și din cauza faptului că sesiunea extraordinară le-a ciuntit din vacanţele plănuite. De asemenea, noul coronavirus ţine Parlamentul României conectat… virtual, în mare parte, și asta deși ne aflăm, iată, la mijlocul lunii august a anului 2020.
Aleşii judeţului nostru nu trebuie să se lase conduşi de extraordinarul Covid, iar, când se vor întoarce la sesiunea firească, cea din toamnă, să propune legi care să susţină drepturile şi nevoile oltenilor, să vorbească mai mult în interesul local şi naţional. Iar pe agenda parlamentară să se regăsească problemele reale ale cetăţenilor.
SENATORI
Siminica Mirea
Senatorul Siminica Mirea activează, ca membru, în Comisia pentru afaceri europene şi Comisia pentru agricultură, industrie alimentară si dezvoltare rurală. Face parte şi din grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state: Australia, Brazilia, Tunisia, Finlanda.
Aceasta este semnatară a 83 de proiecte legislative, a susţinut nouă declaraţii politice, a adresat 40 de întrebări şi trei interpelări. De asemenea, a luat cuvântul de 33 de ori în plen şi a semnat 11 moţiuni. Amintim şi întâlnirea avută cu ambasadorul Tunisiei, E.S. doamna Boutheina Labidi, care s-a desfăşurat la un nivel diplomatic ireproşabil.
În domeniul transporturilor, senatorul a propus ministerului de resort să monteze separatoare de sens în locurile unde aveau loc des accidente. Lucru care s-a şi îndeplinit. Tot în domeniul rutier, senatorul a avut un aport substanţial la fluidizarea traficului din Balş, acolo unde, la solicitarea acestuia, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a montat semafoare inteligente.
Paul Stănescu
Senatorul este membru în Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi, membru al Uniunii Interparlamentareă (UIP) şi membru în grupurile de prietenie cu parlamentele statelor: Letonia, Mongolia, Cipru.
Acesta este iniţiator a 79 de proiecte legislative, a susţinut 12 declaraţii politice. A mai luat cuvântul în plen de 32 de ori şi a semnat tre moţiuni.
Un proiect important, iniţiat de senator şi devenit lege, este cel referitor la modificarea şi completarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Persoanele din Slatina – nu numai din Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Tîrgu Mureş şi de pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi – să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani. La ora actuală există persoane care au ieşi la pensie pe baza acestei legi.
Renică Diaconescu
Doctorul Renică Diaconescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate publică din Senat, este semnatarul a 73 de iniţiative legislative şi a luat cuvântul în plen de 56 de ori. De asemenea, a semnat şi şase moţiuni. Renică Diaconescu a militat şi a reuşit ca studenţii de la Medicină să poată susţine examenul de rezidenţiat. De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina beneficiază de Compartimentul de tromboliză datorită implicării acestuia.
DEPUTAŢI
Gigel Ştirbu
Preşedinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, preocupat, în mediul online, mai mult de sfera politică decât de cea culturală, a luat cuvântul de 73, în 59 sedinţe şi este semnatar a 68 de iniţiative legislative. La capitolul întrebări şi interpelări, acesta se laudă cu 25 acţiuni de acest fel. De asemenea, acesta este semnatar şi a 24 moţiuni.
Marius Iancu
Unul dintre deputaţii cu cea mai bogată activitate în mediul online, Marius Iancu, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, dar şi în gruprile parlamentar de prietenie cu Republica Estonia, Republica Africa de Sud , Republica Singapore, a luat cuvântul de 16 ori, este semnatar a 72 de iniţiative legislative, a formulat două întrebări şi interpelări şi a semnat două moţiuni.
Dan Ciocan
Deputatul Dan Ciocan, secretar în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, a luat cuvântul de 15 ori în tot atâtea şedinţe, a susţinut o declaraţie politică şi este semnatar a 94 de iniţiative legislative, dintre care 44 au fost promulgate legi. De asemenea, a semnat şi două moţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.