Acasă Politic Cu susţinerea caracalenilor, Ion (Marian) Doldurea, primul pas în cursa pentru primăria...

Cu susţinerea caracalenilor, Ion (Marian) Doldurea, primul pas în cursa pentru primăria capitalei Romanaţiului

282

Caracalul, vatră romană, aşezare străveche, capitala fostului judeţ Romanaţi, loc plin de poveşti, merită mai mult. Cu deviza „Împreună se poate”, Ion Marian Doldurea, cunoscut caracalenilor pentru implicarea sa în viaţa comunităţii, păşeşte pe drumul către ocuparea fotoliului de primar al Caracalului. Este un om care îşi iubeşte rădăcinile, strămoşii şi concetăţenii. Rădăcinile familiei Doldurea se află în cartierul Bold, acolo unde, încă pe la 1800 figura acest nume. Un nume de origine turcă (doldur) însemnând: peste măsură, destul sau foarte mult. Respectul pentru cultura locală şi judeţeană s-a materializat într-o revistă, „Memoria Oltului şi Romanţilor” şi nu numai. Viziunile sale politice sunt centrate pe om, pe istorie, pe cultură, pe educaţie. Ion Marian Doldurea este omul potrivit la locul potrivit, iar Caracalul va reveni la strălucirea avută de capitala Romanaţiului în perioada interbelică, în mod special. Caracalul are un potenţial foarte mare de dezvoltare, însă este nevoie de omul-cheie. Astfel, porţile cetăţii caracalene se vor deschide căii europene. Dezvoltarea se face prin oameni, pentru oameni. Asta doar… „Împreună se poate”.

Primul pas, campania de strângeri de semnături
Înconjurat de prieteni, de caracaleni şi de o echipă bine pregătită, vineri, 31 iulie a.c., în Piața Victoriei, pe platoul din fața Primăriei, Ion (Marian) Doldurea a dat startul campaniei de strângere de semnături pentru alegerile locale. Primul dintre candidaţii la fotoliul de primar al fostei capitale a Romanaţiului. Cu toate măsurile impuse de lege, privind combaterea noului coronavirus, caracalenii au stat la coadă pentru a semna. Doldurea se poate baza pe susţinerea oamenilor care au văzut performanţele unui om implicat în viaţa cetăţii.

„Iubesc acest oraș!”
Ion Doldurea are o serie de proiecte pe care doreşte să le implementeze din noua postură de primar al Caracalului. Însă, toate acestea, din 27 septembrie 2020.
„Candidez la Primărie pentru a demonstra că orașul poate fi administrat în mod eficient și în interesul cetățenilor. De ce eu? Am dovedit că știu să fac treabă și că îmi pasă de oameni: am experiență managerială (am pus pe picioare 3 companii de succes, am creat peste 250 de locuri de muncă, și, ce este mai important, am pus omul mai presus de orice, facandu-i astfel pe angajatii mei să se simtă ca în familie. Nu am interese materiale, întrucât sunt un om realizat din punct de vedere financiar. Am timpul fizic să mă dedic exclusiv pentru rezolvarea treburilor orașului nostru. Nu am datorii financiare față de nimeni (îmi plătesc singur campania, nu m-am realizat și nu mi-am construit cariera pe favoruri, astfel încât să fiu vreodată dator cuiva).
Nu am lucrat în administrație, nu am fost niciodată primar, nu am fost niciodată viceprimar, nu am fost niciodată consilier local, așa cum au fost mulți ani contracandidații mei, fără să aducă un plus de bine orașului nostru. Așadar, nu am avut pârghiile necesare ca să fac ceva concret din punct de vedere administrativ pentru orașul nostru, EI au avut această posibilitate. Dacă suntem nemulțumiți de cum arată în unele locuri orașul, de cum au mers treburile în oraș, și ei sunt printre cei care ne-au dezamăgit. Au stat în funcții publice aproape zece ani și nu au făcut nimic din ceea ce azi ne promit că vor face.
Am ales să trăiesc în Caracal, iubesc acest oraș, m-am implicat ca cetățean, necondiționat, ori de câte ori am putut, pentru a promova orașul, istoria, oamenii valoroși. Sunt mândru că sunt sunt născut și crescut în Caracal și vă invit ca împreună să redăm demnitatea caracalenilor și să repunem orașul la loc de cinste.
Nu în ultimul rând, am alături de mine o echipă de oameni tineri, specialiști recunoscuți în domeniile lor de activitate, care ne fac cinste nouă caracalenilor prin calitățile lor morale și profesionale. am profesori, medici, juriști, ingineri, profesioniști în administrația publică locală și centrală.”, a spus Doldurea.

Şase teme pentru dezvoltarea Caracalului
1. Infrastructura urbană
Pentru Caracal, Ion Doldurea îşi doreşte să nu existe nicio locuință fără racord la rețeaua
de apă și canal. Străzi și trotuare reabilitate (fără gropi, fără drumuri cu
pământ și balast). Cât despre parcări, acesta şi le doreşte moderne, vrea parcări
supraetajate în zone cu densitate mare de populație.Un sistem de siguranță publică în tot orașul, sistem de supraveghere video stradală pentru siguranţa cetăţenilor, este unul dintre obiectivele candidatului.
De asemenea, şi reabilitarea termică a clădirilor este o temă aflată pe agenda sa. Prin acest demers se doreşte creșterea eficienței termice prin anvelopare. Cetăţenii vor fi susţinuţi, prin scutirea de impozite locale cetățenii, dacă asumă anveloparea proprietăților personale.
Doldurea va continua să susțină programul de construire a locuințelor pentru tineri. Acesta spune că se va dezvolta un program privind construcția de locuințe sociale pentru familii nevoiașe.

2. Educația
Investiția în viitor se face susţinând educaţia. Doldurea promite reabilitarea mai multor unități de învățământ.
„Reabilităm și dotăm la standarde moderne unitățile de învățământ. Creăm centre publice de tip after school. Susținem performanța, încurajăm performanța prin acordarea unor burse elevilor cu rezultate deosebite. Răspundem provocărilor viitorului: înființăm «Clubul de Științe Aplicate»”, spune Ion Doldurea.

3. Sănătatea și asistența socială
Ion Doldurea îşi arată respectul pentru viață prin investiţii în domeniile sănătăţii şi asistenţei sociale.
„Reabilităm infrastructura medicală şi renovăm clădirea Spitalului Caracal, modernizăm secțiile şi le dotăm echipamente medicale de ultimă generație, diversificăm serviciile medicale prin reclasificarea spitalului în funcție de competență”, spune acesta.
Atragerea de personal medical calificat prin oferirea de locuințe de serviciu, este un alt proiect al candidatului.
O nouă față pentru Centrul de zi pentru vârstnici prin regândirea funcționării instituţiei.
Îşi mai propune promovarea voluntariatului social prin susținerea transformării
stațiilor de termoficare dezafectate în centre de voluntariat, spații de socializare și agrement.

4. Relația cu mediul economic
O dezvoltare durabilă se face, în viziunea lui Doldurea, prin parteneriat public-privat (crearea de facilicități pentru atragerea investitorilor, promovarea și susținerea unui parteneriat real cu mediul de afaceri local – motorul dezvoltării orașului și al creșterii nivelului de trai al cetățenilor săi, dezvoltarea un incubator de afaceri pentru pregătirea trecerii antreprenorilor locali către Pactul Verde European prin Fondul European de Tranziție).
Aigitalizarea serviciilor administrației publice va ajuta la dezvoltarea oraşului. Debirocratizarea și eficientizare relației cu persoanele fizice și juridice sunt, de asemenea, puncte ale proiectului privind dezvoltarea Caracalului.

5. Viață socio-culturală și sportivă
Ion Doldurea îşi doreşte ca fosta capitală a Romanaţiului, Caracal, să devină un centru cultural regional. Va fi susţinută finanțarea programelor de restaurare a edificiilor istorice, introducem clădirile monument în circuitul cultural și turistic național)
Caracalul va beneficia de noi spații de agreement. Vor fi create noi spaţii de relaxare, care
să includă locuri de joacă pentru copii și terenuri de sport. Va fi construită o platformă pentru iubitorii de role și skateboard.
De asemenea, se va construi un bazin de înot semiolimpic şi vor fi puse bazele unui centru SPA și de recuperare în clădirile nefolosite din incinta Parcului Constantin Poroineanu, parc ce va fi reamenajat, la fel cum se va întâmpla cu zona lacului. Teatrul de Vară va fi modernizat.

6. Eficiența energetică
Ion Doldurea îşi doreşte un oraş prietenos cu mediul. „CARACAL – ORAȘ ECO!” va fi programul prin care se vor reface zonele verzi ale orașului prin repunerea în circuitul urban a terenurilor degradate sau neutilizate.
Vor fi reduse cheltuielile publice prin amplasarea de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie regenerabilă destinată consumului instituțiilor publice. Vor fi amenajate piste pentru bicicliști. Pe lângă acestea, la periferia orașului va fi amenajat un adăpost modern pentru câinii fără stăpân. De asemenea, Ion Doldurea susţine managementul integrat al deșeurilor.
„Creăm centura verde a caracalului prin plantarea unor perdele forestiere în jurul orașului.”, spune Doldurea.

Marius Oprescu, alături de candidatul Doldurea
Preşedintele PSD Olt, candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a fost prezent la startul campaniei de strângere de semnături pentru candidatul social-democraţilor, Ion Doldurea. Acesta a arătat disponibilitatea de a susţine toate proiectele lui Doldurea, atât ca preşedinte al formaţiunii politice, cât şi ca preşedinte al celei mai înalte instituţii administrative a judeţului.
„Ion Doldurea a demonstrat în mediul privat că a reușit, are o afacere de succes, deci nu avea nevoie de nimic din punct de vedere financiar sau profesional; este un om cum nu am văzut altul care să își dorească să facă ceva pentru Caracal. De fiecare dată vine cu probleme încercând să facă ceva bun pentru oraș; Oamenii din Caracal, potrivit studiilor sociologice, îl apreciază și îl doresc ca primar.”, a spus Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.