Acasă Cultură La Asociaţia Liga Scriitorilor, Filiala Olt. Activităţile culturale – activităţi de suflet

La Asociaţia Liga Scriitorilor, Filiala Olt. Activităţile culturale – activităţi de suflet

286

Sâmbătă , 27 iunie 2020, Asociaţia „Liga Scriitorilor Filiala Olt” și-a adunat membrii și simpatizanții, într-un cadru mirific, festiv, într-o atmosferă destinsă, plăcută, relaxantă, oferită de terasa „Belvedere” din Slatina.
Întâlnirea a fost condusă de președintele interimar, prof. poet Georgeta Giurea și a avut în vedere relansarea activităților literare din cadrul asociaţiei , prilej cu care s-au făcut propuneri, s-au oferit sugestii, idei și soluții, pentru buna desfășurare a viitoarelor acțiuni.
Toți cei prezenți s-au bucurat de excelenta prezentare de carte a domnului conf. dr. Stan Gheorghe, decanul Facultății de Agricultură și fost director al Liceului Agricol „Carol I” – Slatina, Olt, care, a captat întreaga atenție, prin analiza unor aspecte importante din viața orașului Slatina și din viața unor personalități care au marcat istoria și cultura acestui fascinant oraș.
Vasta activitate scriitoricească a sa are la bază un talent de excepție, experiențe de viață extraordinare și o amplă muncă de cercetare.
Am fost plăcut surprinși să aflăm că domnul Stan Gheorghe a acordat o deosebită atenție , preocupărilor legate de valorificarea literaturii folclorice , fiind autorul lucrării „Obiceiuri , tradiții, personalități” și persoana care a contribuit, decisiv, la înființarea orchestrei de muzică populară „Doina Oltului”, participând și la inaugurarea Casei de Cultură – Slatina.
Absolvent al Universității Alexandru I. Cuza din Iași, Facultatea de Istorie -Filozofie, cu doctoratul obținut în perioada 1992-1996, ales în Comisia de Cultură , scriitorul Stan Gheorghe a publicat cărți de mare însemnătate și cu un puternic impact asupra cititorului: „Istoria culturii și civilizației” (Editura „Hoffman”, 2008), „Paradox, antinomie, adevăr” (Editura „Scribul”, 2009).
Profesorul Cecilia Romaniuc, fost inspector şcolar de limba și literatura română, a încântat, de asemenea, ca de fiecare dată, cu un emoționant discurs, de adevărat cunoscător al istoriei limbii și literaturii române, punctând aspecte inedite și mai puțin cunoscute publicului larg de cititori.
La întâlnire, au fost prezenți și s-au implicat: insp. Ștefania Marineanu (în calitate de vicepreședinte interimar), poeta Mihaela Luță, poetul Călin Grigore, alături de soția sa, epigramistul Nicolae Gonț Topor, ing. Margareta Saimac și soțul său, Ion Saimac, sensibila poetă Coca Ecaterina Soare și alții.
În luna iulie a acestui an, va avea loc și şedința specială pentru alegerea structurilor care constituie organele de conducere ale Ligii Scriitorilor Filiala Olt, la o dată care se va stabili, de comun acord, cu toți membrii asociației și care se va derula, conform Statutului ei.
Poetul Călin Grigore a adus la cunoștința iubitorilor de poezie și nu numai, că își va lansa viitorul volum „Deși târziu”, în luna septembrie 2020, la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu ” – Slatina, urmat de o deplasare culturală la Curtișoara și Topana – Olt.
Din această asociație mai fac parte: poetul Marin Rada (consilier onorific), poeta Aurelia Dincă , prof. Victor Constantin (prozator și dramaturg), Karolla Cazan (teatru – creator și interpret ), poetul Cristi Constantinescu, secretar interimar – Florina Dinu (redactor al ziarului „Gazeta Oltului”).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.