Acasă Editorial Despre Trezoreria Scornicești și puțin despre Daniel Doagă…

Despre Trezoreria Scornicești și puțin despre Daniel Doagă…

620
      E mai bine de un deceniu de când niște minți laminate din Ministerul Finanțelor au dispus restructurarea infrastructurii Finanțelor Publice din teritoriu. Sub masca generoasă a unor economii… importante la bugetul de stat s-au reașezat circuitele operaționale. Așa au fost desființate câteva zeci de locații ale trezoreriei statului din orașe considerate nepotrivite acelui plan de măsuri.
La vremea respectivă, privind speța desființării Trezoreriei Scornicești, niciun politician local nu a găsit de cuviință să ia atitudine publică. Doar în baie, poate, unii dintre ei au cuvântat în fața oglinzii despre nedreptatea făcută zonei de nord a județului Olt. Cu ușa închisă, să nu fie auziți de sistemul de care aparțineau.
După ani, suntem în fața certitudinii: Trezoreria de la Scornicești se reînființează. Un lucru bun pentru operațiunile financiare ale aproape 20 de primării din zonă și mult mai mulți agenți economici scutiți, iată, de corvoada drumului până la Slatina. O diligență de succes, neconfiscată până acum, de politicienii din zona conjuncturală a puterii.
O campanie susținută, argumentată în fața oficialilor din Ministerul de Finanțe, de către directorul general al Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt, Daniel Doagă. Un om venit să conducă această instituție la Slatina, tot din nordul județului, de undeva de la Colonești. Cel care a înțeles că în categoria bunelor maniere, ce definesc respectul față de contribuabili, se află și alocarea de infrastructură specifică, cât mai aproape de cel care, atunci când realizează plus-valoare pentru el, plătește și statului impozitele caudine ale normalității fiscale din România zilelor noastre.
În seria discursurilor de inaugurare, ce vor fi rostite la deschiderea instituției publice sus-amintite de la Scornicești, e posibil ca Daniel Doagă să nu ia cuvântul. Înaintea sa vor fi mulți înscriși pe listă, iar dimensiunea personalității acestora nu poate fi contestată. Însă, despre faptul că la Scornicești se redeschide trezoreria statului, cele mai multe le știe și le-a făcut Daniel Doagă, directorul general al Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.