Acasă Politic Marius Oprescu reacționează!

Marius Oprescu reacționează!

199

Incapacitatea guvernului liberal de a gestiona criza COVID 19 o văd toţi cetăţenii României. În schimb, reacţiile nepotrivite ale unor fruntaşi liberali, care acuză fără fundament, determină reacţii pe măsură. În acest sens, Marius Oprescu, preşedintele PSD Olt şi preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, împrospătează memoria scurtă a liberalilor care văd criza în altă parte.

O declaraţie publică al lui Oprescu arată, cu cifre şi acţiuni, ce măsuri reale a luat Consiliul Judeţean Olt în criza COVID 19. Un manual de bună practică şi pentru cei care-şi dau cu presupusul.

„Florin Roman: nu vorbi fără să ştii!

«Portavocea PNL», habarnistul Florin Roman, ascunde incompetenţa şi neputinţa propriului partid, vorbind din izolare (izolarea de popor) cum noi, administraţiile judeţene şi locale, nu alocăm suficiente resurse pentru combaterea COVID-19. Străin de ceea ce se întâmplă în ţară, acest ”Gură-Mare” şi ”Minte-Puţină” zădărniceşte eforturile noastre depuse încă de pe vremea când Orban spunea, în data de 5 martie, că ”nu e nicio criză”, iar Iohannis că este ”doar o gripă uşoară”. Nu mă justific în faţa unui reprezentant minor al unui Guvern PNL, care a alocat Oltului, în toată această perioadă, 500 de pliante, 65 de măşti chirurgicale şi foarte, foarte multe recomandări de a ne spăla pe mâini cu apă caldă şi săpun, vreau doar să asigur locuitorii judeţului nostru că facem absolut tot ce este necesar pentru a trece cu bine peste această pandemie. Amintesc astfel că, în calitatea mea de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, am convocat şedinţă extraordinară de îndată încă din data de:

1) 4 martie, alocând suma de 250 mii lei pentru achiziţionarea de tehnică şi produse  de strictă necesitate,  în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, pentru sprijinirea autorităţilor judeţene în gestionarea situaţiilor de urgenţă medicale.

De asemenea, în data de:
2) 18 martietot în şedinţă  extraordinară, au fost alocaţi  1.000 mii lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, 60 mii lei pentru Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, 50 mii lei pentru DGASPC  pentru achiziţionarea   de   echipamente   şi   materiale   specifice,pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, precum şi pentru   optimizarea   derulării acţiunilor prioritare necesare îngrijirii şi acordării tratamentului pacienţilor în stare critică. În plus, am alocat suma de 816 mii lei pentru achiziţia a 8 ventilatoare mecanice pentru spitalul nostru.

În şedinţa ordinară din:
3) 26   martie, am aprobat studiul de fezabilitate pentru achiziţia unui Laborator Modular de Biologie Moleculară, care va ajuta Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina să răspundă nevoii de diagnosticare rapidă a SARS-CoV-2,  prin realizarea a 196 de teste pe zi.

În şedinţa extraordinară, convocată de îndată în data de:
4) 3 aprilie, au fost alocate sumele de:  1.050 mii lei pentru achiziţia laboratorului, 300 mii lei din Fondul de Rezervă, Municipiului Caracal pentru achiziţionarea de materiale sanitare ce urmează a fi utilizate de către Spitalul municipal Caracal în combaterea   pandemiei de Coronavirus COVID-19, în contextul în care Spitalul Municipal Caracal a fost desemnat spital suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şi 73,4 mii lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru un ventilator destinat secţiei Neonatologie.

Aşadar,   Consiliul Judeţean Olt a alocat aproape 3,6 milioane lei în mai puţin de o lună, pentru sănătate şi pentru lupta împotriva COVID-19.

Pentru că noi facem, nu promitem şi Investim în Sănătate, prioritatea oricărei administraţii judeţene, în această perioadă greu încercată.

Deci, Florin Roman, nu vorbi fără să ştii situaţia reală din teren.

Preşedinte PSD Olt,
Marius OPRESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.