Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

77

Siminica Mirea, recunoştinţă pentru cadrele medicale!
Senatorul Siminica Mirea a transmis, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, un mesaj de mulţumire tuturor celor care lucrează în spitale, în special în aceste zile de pandemie.
„În fiecare an, la 7 aprilie, marcăm Ziua Mondială a Sănătăţii. Anul acesta, mai mult ca niciodată, scopul acestei zile importante este să susţinem întreaga activitate a tuturor cadrelor medicale: doctori, asistenți, infirmieri, brancardieri, a oamenilor care asigură paza spitalelor, a celor ce se ocupă de administrația unui spital. Cu toţii depun, astăzi, un efort major pentru ca sistemul de sănătate să nu cedeze în aceste vremuri de grea încercare.
Tema de anul acesta a Zilei Mondiale a Sănătăţii este: „Sprijină asistentele şi moaşele!”. În contextul actual, mesajul ar fi: „Sprijină eroii din prima linie!” Lor le mulţumim pentru tot efortul, pentru dăruire, pentru profesionalism… La mulţi ani eroilor din prima linie, la mulți ani cadrelor medicale din spitale!”

Marius Iancu: „Am votat, on line, două proiecte de lege care îi vor ajuta pe români să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă”
„Amânarea ratelor și a plății facturilor, două legi de care românii au nevoie Am votat, on line, două proiecte de lege care îi vor ajuta pe români să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă. Proiectul de lege pentru suspendarea rambursarii ratelor prevede ca, la cererea debitorului, plata ratelor să se suspende până la 31 decembrie 2020, prin prelungirea perioadei de rambursare a creditului, fără costuri suplimentare. Dobânda datorată și comisioanele aferente nu se vor capitaliza la soldul creditului existent. În această perioadă, se suspendă și orice procedură de executare silită. Sunt eligibili debitorii care nu au întârzieri de plată mai mari de 90 de zile. Un alt proiect de lege pe care l-am votat se referă la acordarea unor facilități fiscale contribuabililor operatori economici a căror activitate a fost oprită sau li s-au diminuat veniturile sau încasările cu 15%, în luna în curs, raportat la media celor doua luni anterioare. Astfel, la cerere, se amână plata CAS și a asigurărilor de muncă, pe o perioadă de trei luni, începând cu luna martie 2020. Ulterior, plata acestor contribuții se face eșalonat, pe o perioadă de 12 luni. Persoanele afectate direct sau indirect de măsurile impuse pe perioada stării de urgență, dar și operatorii economici care și-au încetat activitatea sau li s-au diminuat veniturile sau încasarile cu minimum 15% în luna în curs, raportat la media celor două luni anterioare, amână plata facturilor la apă, gaze, energie, gaze, salubritate, servicii de telefonie, internet și cablu tv, exceptie facand serviciile de voce și date mobile, pe o perioadă de 3 luni. Sumele scadente vor fi achitate, ulterior, eșalonat, timp de 12 luni. Ministerul Finantelor pune la dispoziția furnizorilor de utilități, prin Trezoreria Statului, credite de trezorerie, cu dobândă 0, pe o perioadă de până la 18 luni. Sper ca parlamentarii PNL să dea dovadă de maturitate politică și să nu conteste aceste legi la CCR.”, spune deputatul Marius Iancu despre noile măsuri propuse de social-democraţi.

Renică Diaconescu, iniţiator al unui proiect important
Senatorul Renica Diaconescu se numără printre iniţiatorii proiectului legislativ prin care se propune extinderea termenului de valabilitate a certificatului pentru copiii cu autism, cu handicap grav, până la vârsta de 18 ani. Prin proiect se doreşte repararea unui articol din Legea nr. 448/2006 privind drepturile de asistență socială pentru persoanele cu dizabilități, acolo unde se menţionează că termenul de valabilitate pentru copiii care suferă de afecțiuni degenerative este cuprins între 6 luni și maximum 2 ani. Astfel, iniţiatorii propun extinderea termenului de valabilitate a certificatului pentru copiii cu autism, cu handicap grav, până la vârsta de 18.

Gigel Ştirbu, la Guvern. Soluţii pentru două mari întreprinderi din Slatina
La iniţiativa deputatului de Olt, Gigel Ştirbu, a avut loc o întâlnire de lucru între premierul Orban, şi şefii Alro Slatina şi TMK Slatina. Între aceştia au avut loc discuţii despre sprijinirea operatorilor economici în această perioadă grea.
„Astăzi am avut o întâlnire de lucru la Palatul Victoria, cu premierul Ludovic Orban si conducerile a doi mari angajatori din județul Olt, Alro Slatina si TMK Slatina, pentru identificarea soluțiilor pentru rezolvarea problemelor și blocajelor economice apărute în urma epidemiei cu COVID-19.”, spune deputatul.
La întâlnire a participat şi preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.