Acasă Învățământ USAMV Slatina, prin Victor Tiţa, donaţie pentru şcolile din mediul rural

USAMV Slatina, prin Victor Tiţa, donaţie pentru şcolile din mediul rural

112

Vremurile actuale arată gradul de altruism al oamenilor. Solidaritatea are diferite forme. O formă de solidaritate a fost arătată prin gestul de altruism făcut de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), Filiala Slatina, prin directorul instituţiei, Victor Tiţa. Instituţia de învăţământ superior de la Strehareţi, a donat elevilor liceelor din mediul rural al Județului Olt tablete conectate la internet, cu abonament inclus și susținut de USAMV pentru 24 de luni. Recent, au sosit în județul Olt, pentru două dintre liceele din mediul rural, 52 de tablete cu internet oferite de USAMV București elevilor din medii dezavantajate, dar cu rezultate bune la învățătură, în cadrul campaniei #ÎmiPASĂ #ȘcoaladeACASĂ.

„35 de elevi ai Liceului Teoretic „Ion Gh. Roșca“ din Osica de Sus și 17 elevi de la Liceul Tehnologic Iancu Jianu vor primi vineri, 3 aprilie, și luni, 6 aprilie, 52 de tablete cu internet, raportându-ne și la criteriile de performanță legate de rezultatele lor la învățătură pe parcursul anilor de studii, aceste instrumente IT de ultimă generație menite să faciliteze procesul educațional la distanță în contextul pandemiei de COVID-19 care pune elevii în situația să utilizeze diferite platforme online pentru a fi aproape de profesorii lor în vederea pregătirii examenelor de Bacalaureat. În acest fel, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, prin Fundația USAMV, se alătură demersului Ministerului Educație și Cercetării în cadrul campaniei #ÎmiPASĂ #ȘcoaladeACASĂ cu acest proiect prin care se donează elevilor liceelor din comunități dezavantajate, tablete conectate la internet, cu abonament inclus și susținut de USAMV pentru 24 de luni.”, spune Victor Tiţa.

Sorin Cîmpeanu, rectorul USAMV București, declara în urmă cu 7 zile faptul că: „Luând în considerare discrepanțele din perspectiva predării online între mediul urban și mediul rural, între comunități cu acces la tehnologie și comunități dezavantajate din acest punct de vedere, tabletele și abonamentele cu acces nelimitat la internet pentru o perioada de 24 luni sunt achiziționate de USAMV București, din venituri proprii, prin Fundația USAMV, pentru a se asigura o pregătire eficientă online a elevilor pentru examenul național de Bacalaureat și, ulterior, pentru pregătirea admiterii în universitățile românești. Acest program va continua. Parteneriatul are ca scop asigurarea unui învățământ echitabil și de calitate pentru elevii din mediul rural, mai ales în condițiile actuale, când cursurile sunt suspendate pe fondul crizei cu noul coronavirus. Dorim în acest fel limitarea impactului negativ al accesului dificil la resurse educaționale asupra sistemului de învățământ.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here