Acasă Actualitate Expertiza medicală de la Pensii, în vremuri de coronavirus…

Expertiza medicală de la Pensii, în vremuri de coronavirus…

961
      Având în vedere dispozițiile art.1 din Ordinului nr.74527/23.03.2020 privind instituirea unor măsuri necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS- COV-2 la nivelul unităților sanitare publice, cu referire la funcționarea cabinetelor de expertiză medicală în ambulatoriu de specialitate din cadrul unităților sanitare s-au dispus următoarele măsuri:
1. Pensiile de invaliditate – cazuri noi.
In cazul pensiilor de invaliditate, cazuri noi, cererea completata, impreuna cu documentele medicale vor fi transmise in plic sigilat la Casa Judeteana de Pensii Olt prin intermediul seviciilor postale.
Pe pagina de internet a Casei Judetene de Pensii Olt este afisat modelul de cerere pentru expertizarea capacitatii de munca (Anexa nr.10). Numarul de inregistrare a cererii va fi comunicat solicitantului prin telefon. Expertizarea se va fundamenta strict pe documentele transmise nu va presupune prezenta fizica a solicitantului. Cele doua decizii medicale care trebuiesc inmanate solicitantului , vor fi transmise prin posta cu confirmare de primire.
2. Pensiile de invaliditate – revizuiri
Reamintim, in acest context, modificarile deja anuntate, respectiv faptul ca pensionarii de invaliditate care au termen de revizuire in perioada instituita ca stare de urgenta nu trebuie sa se mai prezinte la cabinetele de expertiza, plata acestor pensii fiind continuata.
3. De asemenea, va precizam faptul ca urmare modificarii prevederilor OUG. NR.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, certificatele de concediu medical, care cuprind a 91-a zi sau depasesc 183 zile, acordate pe perioada starii de urgenta se elibereaza si se deconteaza fara avizul medicului expert al asigurarilor sociale.
Numărul de telefon al Compartimentului Expertiză Medicală este următorul: 0249/431428. Adresele de e-mail: cjpolt@rdslink.ro sau petitii@cjpolt.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.