Acasă Actualitate Primăria Slatina. Ce trebuie să ştie persoanele în vârstă

Primăria Slatina. Ce trebuie să ştie persoanele în vârstă

54

În contextul Ordonanței Militare nr.3 din 24.03.2020, Primăria Slatina aduce la cunoștință persoanelor vârstnice adoptarea următoarelor măsuri:

„Conform prevederilor art. 2. – Circulația în afara locuinței/gospodăriei, a persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:
a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;
d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.
Conform prevederilor art. 3. – Circulația persoanelor prevăzute la art. 2, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11:00 – 13:00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.
De asemenea, vă reamintim faptul că pentru persoanele vârstnice (peste 65 de ani) aflate în dificultate, prin personalul Direcției de Asistență Socială – Slatina se pot livra la domiciliu produse de strictă necesitate cu mențiunea că transportul este gratuit iar persoana care solicită acest serviciu va achita contravaloarea produselor respective. De luni până joi, între orele 09:00 – 16:00 și vineri între orele 09:00 – 14:00, solicitările vor fi preluate prin intermediul numerelor de telefon: 0349.801.570; 0765.381.606; 0766.677.906, livrarea produselor solicitate până la ora 12:00 urmând a se va face în cursul aceleiași zile iar pentru produsele solicitate după ora 12:00 livrarea se va face în ziua următoare.
Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Slatina vor prezenta legitimația de serviciu care ateste faptul că sunt autorizați să desfășoare această activitate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here