Acasă Actualitate Covid-19. Consiliul Judeţean Olt investeşte în sănătate

Covid-19. Consiliul Judeţean Olt investeşte în sănătate

112

Consiliul Județean Olt va pune la dispoziţie suma de 1.050.000 lei pentru achiziția unui Laborator Modular de Biologie Moleculară, care va ajuta Spitalul Județean de Urgență Slatina în lupta cu pandemia cauzată de noul coronavirus.
Laboratorul va fi operațional în maxim o lună și va putea realiza 196 de teste pe zi.
Investiția răspunde nevoii de diagnosticare rapidă a SARS CoV, dar și a amenințărilor epidemiologice viitoare.

„Este, așadar, o investiție durabilă, care grație tehnologiei utilizate, de tip Real-Time PCR, se vor putea efectua, ulterior, analize și pentru diagnosticul unor patologii precum:
Infecții transmisibile HBV, HCV și HIV precum și Helicobacter pylori;
Mutații genetice complexe precum cele caracteristice patologiilor oncologice, precum BRCA – esențial în diagnosticul și tratamentul cancerului colorectal, gastric, pancreatic, de sân și ovarian, prostată, renal, de piele, dar și cancerul sistemului nervos central; Hepatite A, B, C , D și G; Infecții transmise pe cale sexuală; Viruși herpetici; Boli transmise de căpușe, precum Borrellia; Tuberculoză; Human Papilloma Virus, cu posibilitatea de extindere continuă a capabilității de detecție, prin intermediul testelor ce vor fi dezvoltate de către producători, proporțional cu încercările viitoare.
Proiectul presupune realizarea unei structuri modulare din 3 corpuri detașabile și transportabile ce asigură fluxul de lucru al unui laborator de biologie moleculară complex și complet conform normelor și standardelor actuale. De asemenea, laboratorul mobil va fi dotat cu toată aparatura, mobilierul și accesoriile necesare derulării activității de diagnostic la cel mai înalt standard. Acest lucru va fi demarat prin aprobarea introducerii în lista de investiții a executării studiului de fezabilitate, printr-un proiect de hotărâre care va fi supus votului în ședința ordinară, din data de 26 martie 2020.
Aflat în prima linie în gestionarea acestei situații medicale critice în județul nostru, considerăm că Spitalul Județean de Urgență Slatina trebuie finanțat cu prioritate, mai ales în contextul în care, singurul ajutor de la Guvernul României a constat în 500 de pliante și 65 de măști chirurgicale medicale”, se arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here