Acasă Actualitate Dosare penale pentru cei care zădărnicesc combaterea COVID-19

Dosare penale pentru cei care zădărnicesc combaterea COVID-19

87

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, prin intermediul unui comunicat de presă, prezintă o serie de cazuri în care cetăţenii au comis infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

„La data de 02.03.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina s-a înregistrat dosar penal, urmare sesizării din oficiu a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei mun. Slatina, Biroul Investigaţii Criminale, jud. Olt, sub aspectul posibilei săvârşiri a infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352 Cod Penal.
Astfel, la data de 28.02.2020, şase persoane sosite în România, de pe teritoriul statului chinez, au părăsit o unitate hotelieră din municipul Slatina, jud. Olt, unde erau izolate în regim hotelier, timp de 14 zile, în vederea monitorizării zilnice a stării lor de sănătate de către Direcţia de Sănătate Publică Olt.
Prin ordonanţa din data de 02.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei mun. Slatina, Biroul Investigaţii Criminale, jud. Olt, au dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352 Cod Penal.

La data de 03.03.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina s-a înregistrat dosar penal, urmare sesizării din oficiu a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei mun. Slatina, Biroul Investigaţii Criminale, jud. Olt, sub aspectul posibilei săvârşiri a infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352 Cod Penal.
Astfel, la data de 02.03.2020, M.V.S. a părăsit domiciliul său din mun. Slatina, jud. Olt, unde era izolată şi monitorizată de către Direcţia de Sănătate Publică Olt pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID – 19 şi nu a fost găsită, necunoscându-se direcţia acesteia de deplasare. Fiind contactată telefonic de către lucrătorii DSP Olt, aceasta a precizat că se află în drum spre aeroport, deoarece nu prezintă semne specifice bolii, iar starea ei de sănătate este bună.
Prin ordonanţa din data de 02.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei mun. Slatina, Biroul Investigaţii Criminale, jud. Olt, au dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352 Cod Penal.

La data de 06.03.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina s-a înregistrat dosar penal, urmare sesizării din oficiu a organelor de poliţie judiciară din cadrul Secţiei nr. 12 Poliţie Rurală Potcoava, jud. Olt, sub aspectul posibilei săvârşiri a infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352 Cod Penal.
Astfel, la data de 02.03.2020, C.A.I., din comuna Tufeni, jud. Olt, a fost depistat deplasându-se cu autoturismul, desi era venit în ţară de pe data de 26.02.2020, din Italia, Regiunea Lombardia, Provincia Pavia şi acesta trebuia să se afle în autoizolare la domiciliu timp de 14 zile.
Prin ordonanţa din data de 02.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei nr. 12 Poliţie Rurală Potcoava, jud. Olt, au dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352 Cod Penal.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.