Acasă Actualitate Transport ilegal de lemn, depistat de oamenii legii

Transport ilegal de lemn, depistat de oamenii legii

111

Marţi, 17 martie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică au depistat pe Drumul Național 64, în comuna Osica de Sus, județul Olt, un ansamblu de vehicule, care transporta material lemnos.
„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că o societate comercială, cu sediul în județul Argeș, transporta cu un ansamblu de vehicule 30,22 mc cherestea în plus, față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.
Extinzând verificările, s-a constatat că societatea în cauză avea menționată în avizul de însoțire și cantitatea de 12 mc lăturoaie, cantitate care nu a fost identificată cu ocazia inventarierii și cubării materialului lemnos de către reprezentanții Ocolului Silvic Caracal.
Societatea comercială în cauză au fost sancţionată contravenţional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.
Cantitatea de 30,22 metri cubi cherestea molid a fost predată în custodie Ocolul Silvic Caracal.
De asemenea, cantitatea de 12 metri cubi lăturoaie, menționată în aviz, dar care nu a putut fi identificată, a fost confiscată valoric. Valoarea acesteia se ridică la suma de 8.628 de lei.
Reamintim faptul că deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat, constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei (după caz) și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora.”, se arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.