Este prima șansă reală pe care o are municipiul Caracal, capitala Romanațiului, de a-și depăși condiția urbană, plasată între mediocritate și așteptări, în ultimii 30 de ani. Orașul încărcat de istorie, un punct de referință în inima oamenilor locului, poate spune că a venit timpul său. Iar momentul zero, cel atât de așteptat, coincide cu alegerile locale din această vară, atunci când în fața națiunii caracalene vine omul Ion (Marian) Doldurea.
Un iubitor necondiționat de Caracal, un român care crede că starea de azi a națiunii române este doar o încercare, o cumpănă între veacuri, pentru a fi mâine mai buni și mai puternici decât suntem astăzi. Poziționarea sa în competiția pentru funcția de primar arată că societatea caracaleană a decis să rezolve și această situație a celui mai potrivit pentru a reda demnitate, urbanism, simț civic și viitor orașului rătăcit în lungul drum pe puntea tranziției.
Un om potrivit! Un om capabil!
Ion (Marian) Doldurea a arătat, prin faptele sale, prin interacțiunea continuă cu societatea caracaleană, că este de aici. Că simte și crede în miracolul caracalean, cel fără de care nu se poate produce punctul de plecare al renașterii unei comunități unde trecutul, înainte de a fi un semn de mândrie, este obligația aflată la fundamentul prezentului, dar și ca linie de ochire pentru viitorul orașului.
Mulți, în locul lui Ion (Marian) Doldurea, ar fi preferat să privească cu o anumită doză de detașare, ceea ce înseamnă competiția pentru desemnarea unui primar. Alții ar fi decis să privească cu atenție platformele electorale și să analizeze, de la caz la caz, cantitatea de informație oferită cetățenilor din municipiu. De data asta, din zona societății civile, a oamenilor de bine, aici, la Caracal, cineva a decis că poate duce pe scena administrației publice practica și experiența obținute în zona de decizie privată. Acolo unde concurența, relațiile corecte, au clădit un punct economic de reper pe piața Olteniei.
Dacă astăzi, la Caracal candidează Ion (Marian) Doldurea, este semnul că, în sfârșit, oamenii corecți consideră că vine timpul când trebuie să întorci locurilor dragi ție ceea ce poți și simți că poți împlini. Spunea Kennedy, un președinte al Americii de altă dată, citând un poet libanez: «Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, ci întreabă ce poţi face tu pentru ea!» Astăzi, acestui proces de conștiință civică, Ion (Marian) Doldurea răspunde prin proiectul său pentru Caracal. Până la urmă, țara înseamnă și teritoriul definit de granițe, dar și locul de unde ne vin rădăcinile. În cazul Doldurea, ele vin din Caracal.
Un om dispus să dea totul!
În țara unde pentru mulți administrația locală este privită ca o sursă de ocupație, ca o resursă alternativă la viața de zi cu zi, pentru Ion (Marian) Doldurea candidatura la primărie este atipică. Acesta nu este mental pregătit pentru a deveni un slujbaș de drept administrativ, ci exact invers, un om dispus să investească efort și timp pentru a face din Caracal ceea ce astăzi puțini mai au, în visurile devenite stări de veghe, vecine cu așteptarea.
O excepție de la regula fatalității din viața curentă, acolo unde „nu se poate!” tinde să devină slogan de interes național… Caracalul este marele pariu al lui Ion (Marian) Doldurea! Este o ființă vie, un partener de viață, iar când gândește așa, este un semn că pornești pe un drum unde cei buni câștigă de fiecare dată.
Oferta spre normalitate!
Caracalul de astăzi nu trebuie judecat prin ce nu s-a făcut, și nici prin ce se putea face, dar la momentul potrivit nu au fost acolo unde trebuie cei mai potriviți dintre caracaleni. Trebuie pornit cu ceea ce oferă Ion (Marian) Doldurea, cu realism și pasiune în același timp. Multă curățenie în viața fiecărui cetățean, în ceea ce înseamnă interacțiunea cu domeniul public, cu străzi fără praf, cu apă potabilă și canalizare în sisteme integrate, cu prea puține răni arhitecturale, acolo unde istoria se încăpățânează să țină în picioare clădiri pe care alții ar fi dispuși să le cumpere și să le mute oriunde altundeva pentru a da greutate, în prezent, timpurilor de altă dată.
Caracalul, așa cum îl vede Ion (Marian) Doldurea, include școli adevărate, siguranță publică și mult spirit de investiție în ceea ce este astăzi Spitalul Municipal, un loc unde minunile unor medici trebuie să devină embleme ale cotidianului!
Tot pentru Caracal e, în sfârșit, timpul potrivit, ca într-un început de primăvară, necesar unuia dintre cele mai frumoase parcuri naturale din Europa, devenit astăzi un loc obosit și exclus din circuitul turistic european, acolo unde acesta își merită locul.
Deasupra punctelor din platforma sa se află cadrul general al orașului interactiv, unde fiecare se simte că aparține și că reprezintă exact ceea ce trebuie în ansamblul comunitar. Într-un cuvânt: normalitate! O normalitate în viața caracalenilor de acasă, a celor ce vin spre rădăcini sau măcar se gândesc la ele, plecați, fie în țară, sau în nu știm care colț al lumii… Economic, Caracalul poate obține privilegiul unui centru industrial aparte, un incubator de afaceri unde să înceapă să se dezvolte acele tipuri de proiecte aducătoare de bunăstare de pe urma ingeniozității, creativității și spiritului de antreprenor.
Ion (Marian) Doldurea are suficienta înțelepciune a omului dispus să explice și să susțină pe cei aflați astăzi la început de drum în zona mediului de afaceri. O reînnodare a tradiției, când aici, în urmă cu niciun secol, activa unul dintre cele mai importante nuclee economice din sudul țării.
Caracalul merită!
Ion (Marian) Doldurea este șansa reparației istorice a reconstrucției atât de așteptată. Un om venit de acasă, tocmai pentru ca în orașul său să fie mult mai bine, mult mai curat, cu mult mai multe zâmbete pe fețele oamenilor, într-o lume unde renașterea încrederii este obligatorie!!!