Acasă Actualitate Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

73

Senatorul Siminica Mirea, în contact cu cetăţenii
Încă de la preluarea mandatului de senator, Siminica Mirea nu a pierdut contactul cu cetăţenii şi cu problemele acestora. Cabinetul său parlamentar din Slatina, bulevardul Alexandru IoAN Cuza, nr. 9, bloc CAM 1, de la Fântâna Speranţei, din centrul Slatinei, este deschis tuturor cetăţenilor. Audienţele cu senatorul au loc vinerea şi sâmbăta, între orele 15:00 – 17:00.
Senatorul Siminica Mirea activează, ca membru, în Comisia pentru afaceri europene şi Comisia pentru agricultură, industrie alimentară si dezvoltare rurală. Face parte şi din grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state: Australia, Brazilia, Tunisia, Finlanda.
Aceasta este semnatară a 75 de proiecte legislative, a susţinut nouă declaraţii politice, a adresat 39 de întrebări şi trei interpelări. De asemenea, a luat cuvântul de nouă ori în plen şi a semnat opt moţiuni. În mandatul său de până acum s-a întâlnit şi cu ambasadorul Tunisiei, care s-a desfăşurat la un nivel diplomatic ireproşabil.
În domeniul transporturilor, senatorul a propus ministerului de resort să monteze separatoare de sens în locurile unde aveau loc des accidente, ceea ce s-a şi întâmplat în zona pădurii Saru sau pe porţiuni din drumul ce leagă Slatina de Piteşti. Dar şi montarea unor pasarele supraterane în Balş. Senatorul a mai solicitat ministrului Transporturilor să prezinte soluţiile pentru fluidizarea traficului din Balş. Ministrul a anunţat că a găsit o soluţie, iar aceasta este aceea de montare a semafoarelor inteligente. Prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, ministerul de resort pus în executare un sistem de semaforizare la toate cele 12 treceri de pietoni din Balș.

Marius Iancu: „Gașca de la Cotroceni a blocat România”
„PSD nu girează și nu participă la jocul în care Iohannis și Guvernul lui liberal mimează democrația și guvernarea României”, este mesajul tranşant al deputatului Marius Iancu.
De asemenea, acesta mai spune: „Agăţându-se cu disperare de procentele obținute la alegerile europarlamentare și prezidențiale când minciunile și manipulările lui Iohannis și ale liberalilor lui i-au păcălit pe români, gașca de oportuniști condusă de la Cotroceni vrea alegeri anticipate și calcă totul în picioare, începând cu Constituția României.”.
Acesta îl găseşte vinovat pe preşedintele Iohannis de actuala stare de criză politică: „Suntem în această situatie din cauza președintelui Iohannis care nu a putut accepta o înfrângere și s-a ambiționat să îl nominalizeze tot pe Ludivic Orban, deși PSD i-a propus un premier din afara partidului care are în spate o majoritate parlamentară. În tot acest timp, din cauza ambițiilor lui Iohannis, creșterea economică a României scade, prețurile cresc, românii au tot mai puțini bani, investițiile și programele economice și sociale au fost stopate și am ajuns, ca într-o noapte, liberalii să vândă sănătatea românilor privatizand sistemul de sănătate. Asta înseamnă ca un președinte și un partid de dreapta să conducă România! Cum 2020 este an electoral, trebuie să ne gândim să alegem ce credem noi este mai bine pentru noi, nu ce ne spun alţii”.

Dan Ciocan, la audierea ministrului Agriculturii
Secretarul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, deputatul Dan Ciocan, a fost prezent la şedinţa recentă a comisiei comune, pentru a-l audia pe ministrul propus al Agriculturii. Guvernul Orban încă nu a fost investit din cauza unei decizii CCR.
„În cadrul ședinței comune a Comisiilor pentru agricultură din Camera Deputaților și Senat, a avut loc audirea domnului Adrian Oros, propunerea PNL pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
La finalul discuțiilor, colegii parlamentari, convinși de expunerea și de planurile domniei sale pentru agricultura din România, au decis să îi acorde un aviz favorabil, urmând să fie supus votului de investitură în plenul reunit, alături de ceilalți membri ai Guvernului Orban”, spune deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.