Acasă Actualitate 26 februarie 2020 – GAL Vedea-Găvanu-Burdea, adunare generală, la Crîmpoia

26 februarie 2020 – GAL Vedea-Găvanu-Burdea, adunare generală, la Crîmpoia

706
       Miercuri, 26 februarie 2020, în comuna Crîmpoia a avut loc Adunarea Generală a Grupului de Acțiune Locală Vedea-Găvanu-Burdea, unul dintre cele mai de succes GAL-uri din țară, înființat în urmă cu mai bine de zece ani.
Parte a programului Leader, GAL Vedea-Găvanu-Burdea a reușit să implementeze, prin intermediul strategiei de dezvoltare locală o seamă de proiecte destinate, atât autorităților publice locale, 19 înscrise, 18 active, cât și partenerilor privați, cu susținere din fonduri europene. Au fost semnate, de la înființare până în prezent, cu AFIR, 40 de contracte de finanțare, în valoare totală de 2.343.721 euro, nerambursabili. Prin sumele atrase, au beneficiat titularii de proiecte, cei care au generat dezvoltarea comunităților rurale prin crearea de locuri de muncă, reprezentanții UAT-urilor (Unităților Administrativ Teritoriale) identificându-se ca părți active în proiectele derulate de acest GAL.
Lucruri bune, semn că pe plan local, dincolo de măsurile guvernamentale, independent de celelalte axe de finanțare, comunitățile pot deveni parteneri activi în identificarea unor soluții la problemele locale.
GAL Vedea-Găvanu-Burdea, un proiect de succes, o dovadă a faptului că se poate. O propunere făcută în urmă cu mulți ani de o echipă de consultanți, care a găsit în președintele fondator, Constantin Ciobanu, un om deschis, un partener loial, fără de care această poveste de succes nu ar fi existat…
Adunare generală GAL Vedea-Găvanu-Burdea, la Crîmpoia
În baza unei convocări adresate tuturor membrilor, urmare a unei decizii statutare a Consiliului Director al Asociației Grupul de Acțiune Locală Vedea-Găvanu-Burdea, a fost convocată adunarea generală.
Ordinea de zi a acestei reuniuni a fost aprobată de consiliul director și a fost comunicată membrilor GAL. Punctele supuse dezbaterii adunării generale au fost următoarele: verificarea prezenței și cvorumul ședinței; aprobarea modalității de vot în cadrul plenului adunării generale; alegerea prezidiului, aprobarea ordinii de zi și desemnarea secretariatului ședinței; prezentarea și dezbaterea Raportului de Activitate pentru anii 2016-2019, până la zi, al președintelui Consiliului Director; Dezbaterea rapoartelor asociației, ale Comisiei de Cenzori pentru anul 2019. De asemenea, tot în cadrul adunării generale de miercuri, 26 februarie 2020, a fost aprobat bugetul de venituri-cheltuieli pentru anul în curs, alegerea președintelui și vicepreședintelui Asociației GAL Vedea-Găvanu-Burdea. S-a supus, de asemenea, aprobării adunării generale, înființarea unui SRL unde acționarul majoritar să fie GAL. Ultimul punct pe ordinea de zi a fost supunerea aprobării Adunării Generale privind dobândirea calității de membru GAL, conform unei decizii din 2019.
Constantin Ciobanu – președinte GAL Vedea-Găvanu-Burdea, Adrian Gheorghe – vicepreședinte
În cadrul adunării generale, punctul de pe ordinea de zi privind alegerea conducerii GAL a fost beneficiarul unei singure propuneri pentru echipa de conducere. Constantin Ciobanu, cel care a dat naștere acestui proiect non-guvernamental, unul de real succes, a fost reales în funcția de președinte. În echipă, acesta va merge cu vicepreședintele Adrian Gheorghe.
Supusă la vot, echipa de conducere a primit votul general al participanților la reuniunea de la Crîmpoia. Proiectele GAL vor merge mai departe și vor susține, într-o definiție de ansamblu, dezvoltarea satului românesc, locul de unde se așteaptă și se poate, relansarea României normale.
Constantin Ciobanu este omul care a arătat că nu există frontiere, ci doar bariere conceptuale în ceea ce înseamnă o relație bazată pe munca în echipă, în ceea ce înseamnă atragerea de resurse financiare nerambursabile pentru dezvoltarea comunităților rurale pe principii sănătoase, în scop lucrativ, în ceea ce definește partenerul privat pentru proiecte, dar și în scop al dezvoltării generale, atunci când vorbim despre cele 18 UAT-uri active în cadrul acestui Grup de Acțiune Locală.
Avem, într-o privire de sinteză, cel puțin pentru perioada 2016-2019, proiecte pentru tehnologizarea, modernizarea, dezvoltarea, instalarea de tineri fermieri în zonă, cât și achiziționarea de mijloace fixe, menite să dea plus-valoare muncii pe care o depune fermierul rural din zona de activitate.
Regăsim, de asemeni, în zona publică, numeroase investiții, baze sportive, terenuri de sport, achiziții de utilaje, reabilitări de iluminat public, terenuri de mini-fotbal, toate menite să dea coeficientul de atractivitate satului oltean.
O poveste de succes susținută de implicare, loialitate și bune intenții. Regăsită la fiecare beneficiar…
De ce la Crîmpoia, miercuri, 26 februarie 2020?
Gazda adunării generale a fost incinta firmei Diana Interagro SRL, acolo unde, prin GAL, s-a reușit achiziționarea de echipamente necesare înființării unei linii de confecții textile, cu destinație exclusivă – piața internă.
Proiectul destinat sectorului non-agricol a generat 40 de locuri de muncă, iar aici se lucrează cu echipamente întâlnite în cele mai înalte capacități similare de producție din Europa și din lume. Condiții impecabile de lucru, automatizare susținută de echipamente IT și multă plus-valoare pentru produsele concepute, realizate și destinate pieței de profil. O investiție care poate fi privită de competitori, dar și de publicul larg, ca o poveste de succes. O dovadă că tinerii gândesc, acționează antreprenorial, gândind și simțind românește…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.