Acasă Editorial La Slatina. Mai este timp pentru liberalul Gabriel Dima Buliteanu!

La Slatina. Mai este timp pentru liberalul Gabriel Dima Buliteanu!

518
O demisie surpriză, anunțată marți – 25 februarie 2020, dis de dimineață. Unul dintre liderii Organizației Municipale a PNL Slatina, consilierul local Ioan Popa, anunță public demisia din consiliu, cât și din Biroul Permanent Municipal.
Un gest aparent surprinzător, detaliat de sursă. În fapt, Popa pune degetul pe rană. Pe acea rană a incapacității organizației municipale de a intra cu șanse reale în competiția pentru Primăria Slatina. Se menționează că încercările sale repetate de a susține proiectul politic al candidatului Mario De Mezzo sunt lovite de insucces, din start. Mulți îi reproșează lui Popa faptul că De Mezzo nu este persoana potrivită pentru a face din candidatul liberal la funcția de primar în Slatina un vehicul electoral, capabil să aibă șanse reale și să câștige primăria municipală.
Deși spusă public, poziția lui Ioan Popa nu este o noutate. Reprezintă definiția stării reale de impas în care se află acest proiect, mai mult impus și prea puțin asumat. Aici, mulți gândesc la fel, puțin au curajul să se exprime public, cu frica sancțiunii deasupra capului. Gestul demisionarului trebuie văzut mai departe! Încă mai este timp ca la Slatina PNL să intre în terapia de șoc, de multe ori singura salvatoare, de a-și asuma eșecul și de a propune omul corect.
Gabriel Dima Buliteanu, unul dintre cei mai vechi liberali din Slatina, cu o notorietate incontestabilă, este soluția în cazul în care PNL Slatina chiar vrea să câștige primăria. Vine din zona omului cu expertiză, cu o capacitate de a înțelege Slatina și slătinenii, mult peste a altora. Are de partea sa viziunea omului încrezător în proiecte, capabil să transmită o stare de spirit și să genereze emoție publică, cuantificabilă în ziua alegerilor, în voturi. Pentru mișcarea liberală și pentru o administrație condusă în consecință…
Timp este suficient, iar irosirea lui poate să însemne, fie un blat ordinar, fie un eșec asumat dinaintea competiției. Decizia este astăzi la oamenii din comanda PNL Olt, iar pierderea timpului nu face decât să avantajeze adversarii din toate părțile.
Proiectul politic al lui Buliteanu este rațional și încurajator pentru a da câștig de cauză unui partid de dreapta într-un municipiu unde dominația stângii este o chestiune bazată pe multă relativitate. Rămâne de văzut dacă cineva va înțelege mesajul lui Ioan Popa și dacă decidenții din PNL Olt vor pricepe că Primăria Slatina poate fi câștigată, pentru liberalism, doar de Gabriel Dima Buliteanu.
Altfel, îți vine să te întrebi: de ce mai au loc alegeri locale la Slatina, când se știe cu siguranță cine va fi perdantul? De aici încolo, aproape nu mai e nimic de spus. Doar de văzut cum va fi gestionat eșecul dintr-o bătălie pierdută înainte de a începe…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.