Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

80

Siminica Mirea întreabă, ministrul Transporturilor trebuie să răspundă
Senatorul Siminica Mirea a formulat o întrebare pentru ministrul Transporturilor, Lucian Bode, referitoare la sumele alocate, în acest an, pentru realizarea investiţiei privind realizarea a 476 de bariere la trecerile de nivel cu calea ferată:
„Stimate doamnule ministru, în decursul timpului m-am adresat predecesorilor dumneavoastră pentru a înţelege şi a responsabiliza alocarea unor studii necesare securizării trecerilor de cale ferată cu nivel, în vederea amplasării de bariere automate, menite să delimiteze traficul rutier de cel feroviar, în momentul când cele două căi de comunicaţie se intersectează. Am primit numeroase răspunsuri pozitive, iar decidenţii au înţeles că prin amplasarea de bariere automate, România poate depăşi coada clasamentului întocmit de nivel european, privind numărul accidentelor grave petrecute în aceste intersecţii.
S-au identificat, cu specialişti din ministerul dumneavoastră 476 de situaţii de acest gen, la nivel naţional. Identificarea este o etapă în vederea securizării acestor zone importante de risc. Faţă de cele prezentate, în raport cu situaţiile anterioare ridicate în atenţia predecesorilor, vreau răspuns la următoarea întrebare:
– Care sunt sumele alocate, în bugetul asumat pentru anul 2020, pentru realizarea investiţiei care reprezintă cele 476 de bariere la trecerile de nivel cu calea ferată?”

Marius Iancu: „Iohannis şi liberalii provoacă intenţionat o criză politică în România”
Deputatul Marius Iancu critică modul de guvernare al PNL, care, spune el, sunt o gaşcă de politicieni iresponsabili.
„Nu îi interesează că, din cauza ambiţiilor lor politice, va creşte cursul euro, vor creşte ratele românilor, chiriile, abonamentele şi facturile la utilităţi, nu îi interesează că blochează investiţiile şi mediul de afaceri.
Aşa cred liberalii că pot obţine puterea absolută în România, bătându-şi joc de români.
PSD a propus o soluţie rezonabilă şi tocmai pentru a evita acest joc nedemocratic al lui Iohannis, a ţinut cont de obiecţiile lui şi nu a propus un premier «pesedist».
Însă nimic din ce ar fi făcut PSD nu ar fi contat pentru o gaşcă de politicieni iresponsabili care nu tin cont de români, de problemele şi dorinţele lor, şi pentru care România este numai o proprietate bună de scos la mezat!”, spune deputatul.

De asemenea, deputatul se numără printre parlamentarii care au votat proiectul de lege pentru modificarea art. 14 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, iniţiat de PSD.
„Astfel, valoarea maximă a unui tichet de masă a crescut de la 15 la 20 de lei. Cu toate acestea, tichetele de masa din România au una dintre cele mai mici valori din Uniunea Europeană, unde un tichet este între 6 şi 11 euro. În România, 2,1 milioane de angajaţi beneficiază de tichete de masă.”, spune acesta.

Din agenda deputatului Dan Ciocan
Activitate parlamentară pe agenda deputatului Dan Ciocan, secretar în cadrul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.
„Pe ordinea de zi am avut în dezbatere următoarele iniţiative legislative:
– PLx 642/2019 – Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006 şi pentru completarea anexei nr.5 la Ordonanţa de urgenţă nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice;
– PLx 459/2019 – Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii cooperaţiei agricole nr.566/2004.”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.