Acasă Actualitate Sancțiuni și dosare penale pentru șoferii olteni certați cu legea…

Sancțiuni și dosare penale pentru șoferii olteni certați cu legea…

69
          Polițiștii rutieri continuă să acționeze pe raza județului Olt, pentru siguranța participanților la traficul rutier. Astfel, în urma activităților desfășurate, miercuri, 12 februarie 2020, în jurul orei 00.20, a fost depistat un bărbat, de 39 de ani, din comuna Icoana, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
Mai departe, în urma cercetărilor efectuate la locul producerii unui eveniment rutier, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal au constatat faptul că un tânăr, de 20 de ani, din localitate, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe strada Spiru Haret, pe fondul consumului de alcool, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate, care a fost avariat și a căzut peste autovehicul. În urma coliziunii, conducătorul auto și cu pasagerul autoturismului au fost transportați la o unitate medicală pentru a li se acorda îngrijiri medicale. Polițiștii au testat conducătorul auto cu aparatul etilotest și a rezultat o concentrație de 0,55 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă.
De reținut faptul că pentru încălcarea legislației rutiere, în ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.310 lei.
Totodată, au fost reținute două permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.