Acasă Politic PNL. Comunicat de presă

PNL. Comunicat de presă

402

        După căderea Guvernului Ludovic Orban, liberalii olteni au făcut o analiză a celor trei luni de guvernare liberală. Documentul sintetic, provenit de la sursă, este publicat în cele ce urmează:

3 luni de guvernare PNL vs. 3 ani de guvernare PSD
O majoritate toxică și retrogradă din Parlament a demis Guvernul pentru a împiedica adoptarea proiectului pentru alegerea primarilor în 2 tururi, pe care Guvernul și-a angajat răspunderea.
Parlamentul a dat o lovitură cruntă democrației, demițând un Guvern care a cerut mai multă democrație pentru români, în beneficiul românilor. Această majoritatea parlamentară este iresponsabilă, ruptă de realitate, deplin compromisă.
Moțiunea de cenzură vine după:
3 luni de guvernare PNL cu o cadență pe care România nu a mai văzut-o vreodată!
3 luni de guvernare în care ne-am pus în fața dezastrului pe care PSD-iștii l-au lăsat, în batjocura de guvernare pe care au produs-o în 3 ani de zile.
3 luni de guvernare pentru a salva România din fața unei prăpastii, în care am lucrat contra-cronometru, astfel încât românii să resimțită cât mai puțin din nenorocirile pe care PSD le-a pus la cale.
3 luni de guvernare în care PNL a livrat neîncetat, după 3 ani de guvernare a PSD în care a irosit șanse istorice, a ratat oportunități pentru această țară care cu greu vor fi recăpătate.
• În 3 luni de guvernare:
Guvernul Orban a arătat cum se organizează alegerile astfel încât fiecare român să aibă un cuvânt de spus, să poată să voteze încotro se îndreaptă această țară.
Guvernul Orban a adus bugetul țării la un echilibru, astfel încât să poată fi plătite și pensiile și salariile.
Guvernul Orban a eliberat sumele care li se cuveneau de drept firmelor, sechestrate de PSD, din TVA sau din concediile medicale.
Guvernul Orban a corectat odioasa Ordonanță 114, care a lovit ca un baros în economia României!
Guvernul Orban a eliminat supra-acciza la carburanți, pe care PSD a introdus-o, astfel obținând cel mai mic preț la carburanți din Uniunea Europeană.
NU ne-am lăsat intimidați nici de declarațiile mincinoase, nici de fake-news-urile PSD care au inundat spațiul public, și am reușit:
 Eliminarea prevederilor care au pus în pericol funcționarea fondurile private de pensii și banii participanților la Pilonul 2 de pensii.
 Abrogarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a dus la creșterea prețurilor pentru energie și utilități.
 Liberalizarea pieței de energie prin eliminarea treptată a prețului fix de vânzare la producători care a avantajat importurile de gaze și energie electrică.
 Desființarea taxei pe activele bancare care a dus la creșterea costurilor de creditare și a ratelor bancare.
 Desființarea schemei fictive de finanțare fără resurse bugetare din Fondul de Dezvoltare și Investiții.
 Plafonarea indemnizațiilor pentru demnitari și a sporurilor din sectorul public la nivelul lunii decembrie din 2019.
 Plata activităților desfășurate de militari și polițiști în zilele libere sau de sărbătorile legale și a alocației pentru drepturile de hrană.
 Încetarea detașărilor din sectorul privat în sectorul public prin care erau evitate concursurile de ocupare a unor funcții publice.
 Înghețarea punctului de amendă la nivelul anului 2019, la 145 lei.
 Suspendarea pensiilor speciale pentru primari în 2020.
Ordonanțe de Urgență adoptate în ședința de Guvern din 4 februarie:
• OUG pentru decontarea navetei pentru elevi
• OUG pentru extinderea programului cunoscut ca ”masă caldă” în școli
• OUG pentru a rezolva problema unor pensionari care au derulat activități miniere
• OUG pentru pregătirea stocurilor de rezervă în situații de epidemii și pregătirea României pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus
• OUG pentru decontarea intervențiilor medicale din programele de Sănătate în aceleași condiții din sistemul sanitar public pentru pacienții care aleg servicii medicale private
• OUG pentru finanțarea din fonduri europene a proiectelor de realizare a rețelelor de distribuția a gazelor naturale
• OUG pentru descentralizarea Programului Operațional Regional
• OUG pentru modificare Legii achizițiilor publice
• Alte 3 OUG pentru fezarea unor proiecte cu fonduri europene și pentru a evita pierderea fondurilor europene din actualul exercițiul financiar 2014 – 2020.
• OUG pentru modificarea Legii petrolului pentru reglementarea situației în care derularea unor acorduri petroliere reprezintă o amenințare la siguranța națională și punerea în acord a legislației naționale cu directivele europene în acest sens
• 2 OUG pentru acordare unui ajutor de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia și TAROM.
• OUG pentru reorganizare ANAF pentru eficientizarea activității colectare a veniturilor bugetare, pentru reducerea unui număr de 2000 de posturi și informatizarea serviciilor fiscale
• OUG pentru întărirea luptei împotriva infractorilor printr-o mai bună colaborare între poliția judiciară și parchete și o altă OUG pentru modificare statului polițiștilor, ambele ca urmare ale unor decizii CCR.
• OUG pentru organizarea recensământului agricol 2020 și OUG pentru organizarea recensământului populației 2021 – măsuri întârziate încă din 2018.
• OUG pentru organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.