Acasă Actualitate ITM OLT – controalele lunii decembrie 2019

ITM OLT – controalele lunii decembrie 2019

84
În luna decembrie 2019, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 175 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.
Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.
În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodată măsuri de remediere.
În urma controalelor efectuate, s-au identificat 182 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 81 sancțiuni, din care 74 avertismente și 7 amenzi în valoare totală de 12.200 lei. De asemenea, în cursul lunii trecute, un număr de 9 lucrători au fost implicați în evenimente de muncă, rezultând 9 persoane cu incapacitate temporara de muncă.
Cele mai frecvente deficiențe au fost:
– neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă;
– neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă;
– netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;
– neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
– neefectuarea controlului medical periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here