Acasă Cultură JEFUITORII DE ŢARĂ…

JEFUITORII DE ŢARĂ…

172
      Dragi romani, asistăm de peste trei decenii la nişte găşti de haiduci, care cum ajung la guvernare, se înfruptă din avuţia ţării mai abitir decât hunii şi tătarii şi alţi năvălitori, care au mărşăluit în trecut prin ţărişoara noastră, fără a fi traşi la răspundere de nimeni.

Unde sunt instituţiile statului român create să verifice, atât pe perioada guvernării cât şi la sfârşitul mandatului, pe toţi aceşti guvernanţi şi mânuitori de bunuri, de modul cum s-au cheltuit banii poporului român?
Cu ce se ocupă aceşti oameni plătiţi din sudoarea acestui popor, nu ca să verifice ministerele, instituţiile, consiliile judeţene, primăriile şi chiar parlamentul, şi alţi mânuitori de bunuri materiale, de modul cum se cheltuiesc banii poporului şi să-i tragă la răspundere pe cei ce se înfruptă din avuţia ţării?
Avem acea Curte de Conturi, poliţie economică, procuratură, judecătorii, tribunale etc. S-a auzit cumva că după ce un guvern şi-a luat tălpăşiţa de la guvernare (şi mai cu seamă pe timpul guvernării, pentru a stopa din faşe fraudele) a fost verificat cum a gestionat averea ţării iar cei vinovaţi, în frunte cu primul ministru, să fie traşi la răspundere şi obligaţi să acopere prejudiciile create, indiferent că acele prejudicii au fost create cu intenţie sau din neglijenţă?
Au venit alţii în urma lor, cu aceleaşi apucături de jefuire, i-au criticat pe la televiziuni pe cei care au plecat, spunând că au găsit găuri mari în bugetul ţării, fără să se ia nici un fel de măsuri. După încă patru ani şi noii veniţi au procedat tot ca ceilalţi şi tot ca ei, şi-au urcat în căruţă sacii cu sute de milioane de dolari şi euroi şi s-au făcut nevăzuţi, mergând liniştiţi să trăiască în huzur, ei, copii lor, neamuri, amante etc.
A apărut ici, colo, câte un caz care, după zeci de ani de judecată, s-a uitat, a făcut câteva luni de puşcărie, a rămas cu banii şi bieţii români, sărăciţi, trag din greu în ţară şi prin strainătate, slugi pe la alţii, să acopere ceea ce acele haite hămesite au furat.
Vin se instalează în funcţii de conducere a ţării, îşi creează o reţea de haiduci pe care îi pun în fruntea acestor instituţii (rude, prieteni, soţii, copii, amante) şi împreună se pun pe treabă, devalizează bugetul ţării, aceşti hoţi şi incompetenţi, îşi construiesc vile, îşi cumpără limuzine, acareturi, îşi burduşesc conturile în ţară şi mai ales în străinătate cu dolari şi euro şi după patru ani sau chiar mai mult îşi iau geamantanele, ne salută şi pleacă liniştiţi să huzureze toată viaţa, ei, copii lor şi alţi neaveniţi şi interpuşi din munca bietului popor.
Nimeni nu zice nimic, vin alţii la rând, cu aceeaşi lecţie bine învăţată şi uite aşa, poporul sărăceşte, cei buni de muncă îşi iau lumea-n cap şi pleacă să muncească pe la străini, ţara se degradează şi este vândută bucată cu bucată de aceşti jefuitori, nimeni nu-i trage la răspundere şi mergem în genunchi mai departe.
PÂNĂ CÂND, DRAGI ROMÂNI?
Ce ar trebui să facem? E simplu: instituţiile statului, abilitate şi enumerate mai sus (încadrate cu oameni patrioţi, devotaţi poporului şi plătiţi bine să nu mai poată fi corupţi) să-şi facă datoria, cu condiţia să nu mai fie îngrâdite prin oameni puşi în fruntea lor , de acei jefuitori, iar la schimbarea guvernelor să se facă un audit de aceste organe, de felul cum guvernul care pleacă de la conducerea ţării a gestionat averea României, şi în funcţie de rezultatele auditului (audit care să fie prezentat poporului) cei vinovaţi să fie daţi pe mîna justiţiei.
De asemenea, pedepsele pentru cei vinovaţi să fie majorate, mergându-se până la 25 de ani de închisoare sau chiar pe viaţă, în funcţie de gravitatea faptelor şi confiscarea totală a averii, atât a lor, cât şi a complicilor acestora, indiferent de calităţile pe care le-au avut în acea guvernare. Numai aplicându-se un set de măsuri cât se poate de severe, împotriva celor care, folosindu-se de funcţiile ce le deţin în stat, atentează la avuţia poporului, considerâdu-i trădători de ţară, se poate stăvili distrugerea ţării (ce a mai rămas din avuţia ei), care aşa cum putem vedea cu toţii, supravieţuieşte doar prin împrumuturi împovărătoare, mergând cu paşi siguri către prăpastie.
Suntem zombi pentru ei

În bezna minţii cufundaţi,
De trei decenii tot privim,
De parcă toţi am fi drogaţi,
Şi nu ne mai dezmetecim.

A reuşit hidoasa clasă,
Pe care-ntr-una o votăm,
În tabere să ne-împărţească,
Şi între noi să ne luptăm.

Ne-au învins… şi ce păcat,
„Micul înger păzitor ”,
În zombi au transformat,
Acest blând şi bun popor.

Suntem croiţi mereu pe harţă,
Nu reuşim să ne împăcăm,
De parcă scopul nostru-n viaţă,
E între noi… să ne luptăm.

Acelaşi neam…. şi suferim,
Aceeaşi traumă cu toţi,
De-atîţia ani tot rătăcim,
Conduşi de nişte idioţi.

Doar cu promisiuni ne ţine
Această clasă de mişei,
Spunându-ne că va fi bine,
Dar binele-i doar… pentru ei.

Prin legile ce le-au votat,
Şi-au împlinit visul dorit,
Pe cei care-s slujbaşi la stat,
Cu lefuri mari i-au miluit.

Iar restul plebei proletare,
La sărăcie-s condamnaţi,
Cei ce prin muncă-aduc valoare,
În slugi de ei sunt transformaţi.

Auzi, câtă neruşinare…
De zeci de ani de când conduc,
Îşi fac salarii colosale
Faţă de cei care produc.

Pe lângă lefuri nesimţite,
Au sporuri, prime, vouchere,
Aceste haite hămesite,
Aceşti şacali, aceste hiene.

Prin păduri de conifere,
Sporuri de toxicitate….
Iar când pleacă-n croaziere,
Diurne… nelimitate.

Vă tot construiţi la vile,
Iar noi slugărim pe-afară,
Vă plimbaţi în limuzine,
Iar noi… n-avem loc în ţară.

Voi nu mai aveți rusine.
Ce rușine s-aveţi voi?
Când plutiţi în nesimţire,
Clasa asta de ciocoi.

Zombii ăştia ce trăiesc,
În această tranşă lungă,
De-o vrea Domnul… se trezesc,
Şi-oţi vedea ce vi se-ntâmplă!.

Nu-i chip să-i mai potoleşti,
Când furtuna ia amploare,
Nici cu oştile cereşti,
Nu-i mai poţi opri din cale!

Veţi da totul înapoi,
Iar pedeapsa vă fi aspră,
Pentru haita de ciocoi,
Inbuibată din munca noastră!

ION ANUȚA
Slatina, județul Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.