Acasă Actualitate Cronică parlamentară de Olt…

Cronică parlamentară de Olt…

35
Siminica Mirea: „Recunoştinţă sinceră revoluţionarilor!”
Senatorul Siminica Mirea a transmis un mesaj, cu ocazia zilei de 16 decembrie 1989, zi care reprezintă debutul oficial al Revoluţiei Române. La Timişoara, oamenii au ieşit în stradă ca să-şi ceară porţia de libertate. Mulţi au plătit cu viaţa. România împlineşte 30 de ani de democraţie.
„În urmă cu 30 de ani, la Timişoara, sute de timişoreni s-au adunat în centrul oraşului pentru a scanda lozinci împotriva regimului Ceauşescu. Îşi doreau libertate şi erau gata să o obţină chiar cu preţul vieţii lor! Atât prin amplitudinea manifestaţiilor, cât şi prin intervenţia dură a autorităţilor, Timişoara reprezintă oraşul care a declanşat impulsul Revoluţiei Române din 1989. Nicolae Ceauşescu ordona, la acea vreme, «să se tragă» şi «să se lichideze rapid ce este la Timişoara», fapt ce accentuează vitejia şi sacrificiul de care românii prezenţi la manifestaţii au dat dovadă. Şi-au dorit atât de mult să fie liberi încât erau gata să obţină libertatea sacrificând totul!
România liberă şi democrată de astăzi se datorează şi eroilor de la Timişoara! Zeci de morţi şi sute de răniţi au lăsat în urmă luptele timişorenilor împotriva regimului ceauşist. Recunoştinţă sinceră revoluţionarilor şi mulţumiri eterne celor care s-au sacrificat pentru eliberarea României de sub jugul comunist!”, spune Siminica Mirea.
Din agenda deputatului Dan Ciocan
Recent, în cadrul Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, acolo unde deputatul Dan Ciocan este secretar, au fost votate pozitiv mai multe proiecte şi au fost pezenţi reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, AGVPS şi Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva.
„Am avut o şedinţă a Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, comună cu Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic. Pe ordinea am avut avem în dezbatere Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006- PLx 413/2019. La şedintă au fost prezenţi reprezentanţi din partea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, AGVPS şi Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva”, a spus deputatul.
Proiect susţinut de Marius Iancu, aviz favorabil
Deputatul Marius Iancu este cosemnatar al unui proiect de lege, care a fost adoptat de Senat, Până să intre în sedinţa Camerei Deputaţilor, proiectul a trebuit să primească o serie de avize, multe pozitive. Este vorba despre proiectul de lege:
„Programul de susţinere a crescătorilor de taurine din rasele Bălţata Românească, Brună şi Sura de Stepă”. Astfel, vor fi acordate ajutoare de stat în valoare de 10 milioane de euro, pentru investiţii în ferme şi adăposturi cu capacităţi cuprinse între 30 şi 300 de locuri. Potrivit iniţiativei legislative, se aprobă programul multianual de susţinere a activităţii în sectorul creşterii taurinelor din rasele Bălţata românescă, Brună şi Sura de stepă pentru investiţii pentru realizarea de ferme noi/adăposturi noi pentru animale de reproducţie, precum şi de stimulare a asocierii în cooperative. Scopul proiectului este instituirea unei scheme de ajutor de stat în vederea îmbunătăţirii performanţie şi sustenabilităţii fermelor. Schema de ajutor se aplică pe perioada 2018 – 2020, iar valoarea totală este de 10 milioane de euro şi se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.