Acasă Administrație Mai bine la Piatra Olt. O inițiativă Nicușor Rada…

Mai bine la Piatra Olt. O inițiativă Nicușor Rada…

701
        Din păcate, de multe ori, consiliile locale sunt asimilate Executivului. Oamenii se întâlnesc la ședințe, iar cât timp mai vorbesc de una, de alta, primarul, prin secretar, îi pune să semneze niște rapoarte de activitate, niște presupuse participări la ședințele pe comisii, iar la vot, de obicei, toată lumea aerisește cinci degete cu mâna pe sus… Excepțiile sunt semne de… normalitate.

La Piatra Olt, viceprimarul Nicușor Rada a propus un amendament la un proiect de hotărâre privind bursele școlare. Cu o valoare simbolică în prezent, acestea intră în limita decenței. Bursa de merit ajunge de la 100 la 300 de lei, cea de studiu de la 100 la 250 de lei, iar bursa socială merge de la 35 de lei la o valoare de 100 de lei, pentru elevi.
La vot, lumea e împărțită, chiar și când e vorba de copiii din oraș. Consilierii locali ai PSD și cel de la ALDE au votat pentru, patru liberali s-au opus, iar doi au lipsit de la ședința de luni – 16 decembrie 2019. E drept, sumele propuse și adoptate n-au o valoare extraordinară, dar se așează într-o limită a decenței. Și pentru beneficiari, și pentru bugetul local de la Piatra Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.