Acasă Actualitate „Dăruiește un zâmbet!” – un proiect al profesorului de religie Alin Bolboaşă...

„Dăruiește un zâmbet!” – un proiect al profesorului de religie Alin Bolboaşă Şofaru

761
Ești cu adevărat om când ridici ochii spre cer, strigi „ajută-mă” și poți să te simți îndumenzeit când în urma ta se aude un „mulțumesc”!
Cu binecuvântarea Preasfințitului Sebastian, Episcopul Slatinei și al Romanaților și din inițiativa tânărului profesor de religie Alin Bolboașă Șofaru, fiu duhovnicesc al Episcopiei și oltean de-al nostru, sâmbătă 14 decembrie 2019, s-a desfășurat un frumos proiect pentru copiii și credincioșii din câteva parohii ale județului Olt.
60 de elevi de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din București, însoțiți de profesorul lor de religie și de două doamne profesoare, Luminița Surcel și Corina Vlăduț, susținuți de directorii Reka Vadasz și Luminița Dragomirescu au adus zâmbete, un concert de colinde și cadouri în fiecare Biserică unde au fost invitați și mai ales primiți foarte frumos de către preoții parohi.
Parohiile i-au așteptat pe colindători cu Bisericile pline de oameni și s-au rugat împreună pentru ctitori și cei adormiți în Domnul, iar apoi au ascultat vestea Nașterii Mantuitorului nostru Iisus Hristos.
Parohia Stoenești, cu preotul paroh Alexandru Valentin Ioniță, a fost prima care i-a întâmpinat pe colindători, urmată de Parohia Oboga, cu preotul profesor Ionuț Enache, apoi Parohia Oltișoru, care îl are slujitor pe părintele Ionuț Cîrstea, unde au avut o impresionantă primire pentru tinerii din București, cu sare și pâine. Penultima oprire a fost la Parohia Colibași, unde slujește părintele Mihail Iordache și, în sfârșit, spre seară, Corala Cuza, împreună cu colegii lor, au colindat pe părintele Iordache Costinel Vasile, de la Parohia Bătăreni și pe Părintele Bogdan Cuprinsu, de la Parohia Popești.
Încă ne întrebăm cum au rezistat copiii, plecați de la ora 6 spre județul nostru și reîntorși la ora 22 în Capitală… Oare ce bucurii au simțit când au dăruit și mai ales ce au învățat. Au înțeles oare că la sate oamenii sunt încă simpli?! Au învățat că bucuria se poate măsura prin ochii unui copil? Suntem siguri de asta! I-am urmărit pe tot parcursul și am înțeles că un proiect bine pus la punct și gândit în folosul oamenilor, nu doar să rămână pe hârtie, poate aduce un zâmbet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.