Acasă Actualitate Echipa de la ITM Olt își vede de treabă…

Echipa de la ITM Olt își vede de treabă…

202
     În timp ce unii de la un partid politic, cu încărcătură istorică, caută colegi pe care să-i propulseze pe diverse funcții, că doar… pot, cei vizați își văd de treabă.
Așa se întâmplă și la Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt (ITM), acolo unde echipa condusă de Cristi Ungureanu susține normele legale în materie de securitate și sănătate în muncă. Ultima acțiune, în domeniul transportului și distribuției energiei electrice…
„În perioada septembrie – noiembrie 2019, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat Acțiunea privind verificarea modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la unități din domeniul transportului și distribuției energiei electrice.
Printre obiectivele principale ale acțiunii menționăm:
 Creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor din domeniul transportului și distribuției energiei electrice în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, pentru promovarea stării de bine la locul de muncă, cu consecințe benefice în plan social și profesional.
 Promovarea bunelor practici în acest sector de activitate.
Grupul țintă a vizat angajatori şi lucrători care îşi desfaşoară activitatea în domeniul transportului energiei electrice și a distribuției energiei electrice, cod CAEN 3512 și 3513.
În această perioadă, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă au efectuat o serie de controale la 4 angajatori, constatându-se 4 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere și au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 avertismente și o amendă în valoare de 10.000 lei.
Cele mai frecvente deficiente constatate, au fost următoarele:
 nepurtarea echipamentului individual de protecție în timpul programului de lucru;
 lipsă covoare electroizolante de protecție în cadrul stației de lucru;
 nedefrișarea vegetației din interiorul stației de lucru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.