Acasă Actualitate TURUL II – ÎNTRE DEZAMĂGIRI ȘI SPERANȚE

TURUL II – ÎNTRE DEZAMĂGIRI ȘI SPERANȚE

166
       Acum 30 de ani treceam de la socialismul multilateral dezvoltat la democrația multilateral dezvoltată. Pe acest parcurs am fost „procopsiți” cu patru PREȘEDINȚI care s-au pretins a fi persoane importante pentru dezvoltarea statală românească.
Când „privim” azi la ROMÂNIA ne întrebăm:
– De ce s-a ajuns aici?
– Ale cui interese au servit și servesc ei, PREȘEDINȚII?
– De ce n-au înțeles nevoile ADEVĂRATE ALE NAȚIUNII?
– La comenzile cui, de fapt, ați răspuns?
– Cine „dispune” ce aveți de făcut?
Răspunsurile conduc, din păcate, la adevărul că mulți români sunt dezamăgiți de revoluția din decembrie 1989, căci, după, s-a distrus ECHITATEA, MORALA și STATUL ÎNSUȘI.
1. Factorii de cea mai înaltă răspundere ai statului nu și-au făcut simțită prezența și auzită vocea în mod semnificativ printr-o inițiativă sau proiect cu impact real privitoare la interesul național.
2. Procesul de transformare democratică, raportat la popor a fost doar de fațadă, dirijat de ACOLIȚI în scopul schimbării capitalului politic în bunuri economice.
3. S-au călcat în picioare valorile democrației punând la încercare democrația, sprijinind practicile de tip mafiot.
4. S-a accentuat în permanență o INECHITATE CRESCÂNDĂ prin care s-au promovat „privilegii ascunse” pentru SUS-PUȘI, în timp ce SĂRĂCIA POPORULUI a provocat o puternică nemulțumire, încât AZI mai mult de jumătate dintre români cred că acum, la 30 de ani, VIAȚA lor nu s-a schimbat în BINE și că țara este amenințată cu DEPOPULAREA.
5. AFECTAREA STATUTULUI NAȚIONAL al țării prin procesul de globalizare și concurențialitatea de pe piețele internaționale care se manifestă ca o puternică ANARHIE SOCIO-ECONOMICĂ, încât impresia celor mulți este că societatea românească e neguvernabilă.
6. Dezamăgirile s-au accentuat și pentru faptul că după dispariția granițelor ermetice partea activă a populației noastre a plecat în lume și există „pericolul” de a considera că modelul ferm vechi de a conduce reprezenta un „PLUS” față de HAOSUL TOTAL de la „vârf”, actual.
7. Există din nefericire semne ale „atrofierii” spiritului național în sensul că „uităm” trecutul, nu ne interesează prezentul și nu ne preocupă viitorul. Nu întâmplător, deși complet în afara normalității, se promovează ANTIROMÂNISMUL, parcă susținut public și „controlat” de un aparat de mistificare, organizat din timp și din păcate foarte eficace.
8. S-a „cristalizat” un curent „ajutat din exterior”, care „pângărește” ce-i românesc și se ridică împotriva valorilor tradiționale românești, curent care „speculează” cu succes BALAMUCUL de la VÂRFUL statului nostru.
9. Oare chiar nu mai sunt OAMENI LUCIZI, minți luminate, care să atragă atenția, să intervină pentru a le deschide ochii acestor SUS-PUȘI, că au adus ROMÂNIA într-o etapă a distrugerii din interior?
10. În sfârșit, o mare DEZAMĂGIRE, pentru că cei în VÂRSTĂ nu mai au energie să intervină, dar profitând, GUVERNANȚII manifestă o puternică lipsă de MORALITATE și, din păcate, TINERETUL este lipsit de ceea ce am putea numi „VIGILENȚA NAȚIONALĂ”.
AȘADAR, pornind de la aceste cumplite DEZAMĂGIRI, ale alegătorilor – 2019 – sunt convins că, măcar teoretic, EI, alegătorii, gândesc la ce ar trebui făcut ca SPERANȚE DE VIITOR:
1. ALESUL și ai lui să aibă curajul de a pune în discuție publică SITUAȚIA în care ne aflăm.
2. IDENTIFICAREA CAUZELOR.
3. Să „evidențieze” VINOVAȚII din toate structurile administrației și puterii, din O.N.G.-URI, din „societățile” de acoperire, să sisteze finanțarea proiectelor antinaționale cu cele ce decurg.
4. Demararea de programe prin OAMENI DE BINE, din afara clasei politice „infectate” prin care să restabilim și să dezvoltăm ROMÂNISMUL.
5. O nouă „ierarhizare” socială în ROMÂNIA, numai și numai pe bază de competență și patriotism, înlăturând „fără să ierte” din instituțiile statului fenomenul „aristocrației ereditare” și pe bază de rudenie și relație, care a căpătat pur și simplu un caracter feudal.
6. O nouă organigramă pentru „REPREZENTAREA EXTERNĂ” a ROMÂNIEI, lichidând definitiv fraudarea, securismul și amatorismul guraliv al „PREZENȚILOR” și punând în loc pe CEI cu clarviziune, idei și prestanță pentru a reface, pentru țară, prestigiul pierdut.
7. Politica de normalizare a JUSTIȚIEI după RUȘINEA ISTORICĂ provocată de NEAVENIȚII din structurile ei cu concursul LEGISLATIVULUI și EXECUTIVULUI.
8. POLITICA ECONOMICĂ NAȚIONALĂ prin „luarea sub control” a resurselor naționale ca o condiție esențială și pentru o politică demografică sănătoasă, de calitate a vieții și bunăstare socială.
9. După ALEGERI, cei în MĂSURĂ cu ALESUL, spuneți-vă că a sosit timpul să „fiți interesați” în ce direcție trebuie îndreptată țara.
10. Și să mai știți: „POȚI SĂ PROSTEȘTI UNII OAMENI TOT TIMPUL ȘI TOȚI OAMENII UN TIMP, DAR NU POȚI SĂ PROSTEȘTI TOȚI OAMENII TOT TIMPUL!” (Abraham Lincoln).

 

Profesor,
ION PĂTRAȘCU
Slatina, Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.