Acasă Actualitate Ansamblul „Acidava”, de la Piatra-Olt, merite recunoscute la Praga

Ansamblul „Acidava”, de la Piatra-Olt, merite recunoscute la Praga

303

În perioada 1-4 noiembrie 2019, Ansamblul Folcloric „Acidava”, din Orașul Piatra Olt, a participat în perioada la ce de-a XXX a ediție a Festivalului Concurs Internațional de Muzică și Dans Folcloric „Stelele din Praga”, din Praga, cunoscut drept „oraşul de aur al Europei”

În cadrul acestui festival de înaltă ținută artistică, organizat de Asociația Europeană a Festivalurilor de Folclor, sub egida UNESCO, ansamblul de la Piatra-Olt a reușit să câștige Premiul I, cu punerea în scenă a Călușului Oltenesc.

Reprezentația dată de artiștii din Piatra-Olt a fost una unanim apreciată de membrii juriului, deoarece dansul Călușului a fost prezentat în mod ritualic, așa cum era jucat la curțile oamenilor din Romanați în zilele de Rusalii.

Performanța este cu atât mai mare ținând cont că în cadrul Festivalului au fost 87 de momente artistice prezentate de formații din Europa și Asia, din care au fost selectate pentru finală opt reprezentații și unde Ansamblul Folcloric Acidava a reușit să câștige Premiul I în aplauzele tuturor spectatorilor și participanților, inclusiv al domnului Ionuț Petre Munteanu , directorul Institutului Cultural Român de la Praga. Pentru ridicarea nivelului artistic al momentului prezentat de Ansamblul Folcloric „Acidava” din orașul Piatr-Olt, au contribuit inclusiv cu participarea în scenă maestrul coregraf Nichita Dragomira și rapsodul popular Ion Crețeanu.

Din delegaţia oltenească a făcut parte şi Robert Munteanu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra-Olt.
Primăria Piatra-Olt investeşte în cultură. Astfel, administraţia locală a obținut fonduri europene pentru construirea unui centru cultural, unde dansatorii din Ansamblul „Acidava” vor beneficia de o sală modernă unde se pot pregăti în cele mai bune condiții. Dar, până la finalizarea lucrărilor la imobil, membrii ansamblului îşi repetă coregrafii în sala de sport a oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.