Acasă Actualitate ALEGERILE PREZIDENȚIALE – DEGEABA!

ALEGERILE PREZIDENȚIALE – DEGEABA!

96
       10 NOIEMBRIE 2019 – ZIUA ALEGERILOR PREZIDENȚIALE.
S-au scurs 30 de ani de TRANZIȚIE de la SOCIALISM la CAPITALISM, ani care, judecând fără ură și părtinire, ne-au adus în situația de cea mai săracă și nefericită NAȚIUNE din UNIUNEA EUROPEANĂ.
În anii 1989-1990, NOII CONDUCĂTORI clamau că poporul nostru „s-a trezit” dintr-un VIS URÂT. Repede, însă, și apoi până AZI, poporul a înțeles că nu era deloc așa și și-a dat seama că „GĂȘTILE POLITICE FORMATE” și „serviciile”, inclusiv străine, ne-au „CREAT” o „LUME” întoarsă pe dos. DA, o LUME în care toți POLITICIENII ce „s-au scurs” și ACTUALI calcă în picioare: frumosul, autenticul, binele, adevărul, omenia, frățietatea, înlocuindu-le cu: MINCIUNA, NEDREPTATEA, VICLENIA, RĂUTATEA, NEPĂSAREA, IGNORANȚA, LĂCOMIA fără margini, DORINȚA de PUTERE ș.a.m.d.
Totodată, o întreagă „CULTURĂ A NIMICULUI” este promovată prin MASS-MEDIA de „slugarnici” ai partidelor, pe paginile de socializare ce se manifestă agresiv, în contrast cu pretențiile lor „de civilizați”, de la EGOISM la BLASFEMIE, întinând seninătatea și bucuria vieții.
Așa arată ROMÂNIA, în preajma alegerilor prezidențiale, și făcând o PREȘEDINTOGRAFIE a titularilor de la COTROCENI, care odată ALEȘI se pretindeau ca și „trimiși mesianici”, am ajunge la concluzia că ODATĂ și ODATĂ trebuie să nu mai „lăsăm loc” IMPOSTORILOR la funcții de decizie.
ION ILIESCU. La „început” și-a spulberat contracandidații neagreați de națiune și a devenit un PREȘEDINTE ATOTPUTERNIC, numai că fără a înțelege NEVOIA REFORMELOR pentru VIITOR, „a patronat” trei guverne de DILETANȚI, a căror politică, în principal economică, a declanșat CATASTROFA NAȚIONALĂ ce a generat în scurtă vreme CORUPȚIA și JAFUL NAȚIONAL.
În 1996, EMIL CONSTANTINESCU era ALES pe baza sloganului de REDEȘTEPTARE a SPERANȚEI pentru români. Poporul a înțeles repede că era doar un SLOGAN ELECTORAL și că speranțele mult așteptate s-au transformat într-un „SOMN ADÂNC”.
A patronat și el tot trei guverne conduse, pe rând, de un „premier aerian”, care „nu a văzut” nici la propriu, nici la figurat, apoi un altul, POET, cu puțin talent totuși, încheind cu un al treilea finanțist „de buzunar propriu”, care au adâncit și mai mult sărăcia poporului și dezorientarea țării.
În 2000, a trebuit să alegem între Corneliu Vadim Tudor și „vechiul” ION ILIESCU, ultimul câștigând, dar rămânând la vechiul său statut depășit de „ILICI”.
Și, tocmai din această cauză, „a înflorit” ERA NĂSTASE, când a explodat CORUPȚIA, iar mafioții și-au făcut de cap. Nimeni „nu mișca” în front. Presa a fost „încălecată”, iar uriașe „beneficii” aprovizionau „capitaliști de cumetrie” ce le „motivau”, ipocrit privind interesul de aderare la N.A.T.O și apoi la U.E.
Tocmai din aceste considerente, la alegerile din 2004 s-a „scăpat” de NĂSTASE (el n-a scăpat de pușcărie) și a profitat noul ALES – TRAIAN BĂSESCU.
Alegătorii au crezut în promisiunile lui de a „TRĂI BINE” acasă, în ROMÂNIA. Din păcate, n-a fost să fie, iar CORUPȚIA a continuat să „înflorească”, și MAFIILE din toate domeniile au „activat” în siguranță. Cu „concursul” celui mai slab guvern, un premier „zburdalnic”, în timp ce economia duduia hodorogit și se supraîncălzea cu un deficit de 9% și o vistierie lăsată goală în 2008, cu o criză iminentă, PROTEJAȚII se „îngrășau” și mai mult din banul public, parcă în ciuda apartenenței la U.E.
Incapabili și aleșii din 2008, sub patronajul „VECHIULUI PREȘEDINTE”, reales în 2009, care au adâncit sărăcia poporului, nereușind să facă ceva pentru a preveni CRIZA NIMICITOARE care s-a „năpustit” asupra celor mulți care-și vedeau salariile „mărunțite” cu sprijinul neprecupețit al PREȘEDINTELUI ce se amesteca și „unde nu-i fierbea oala”, în timp ce RISIPA, CORUPȚIA și ÎNAVUȚIREA clientelei politice prosperau.
În 2012, când s-a scăpat de „Ei” se spera în „neutralizarea” ȘEFULUI DE LA COTROCENI și că NOII VENIȚI vor servi interesele celor mulți. N-a fost să fie nici de data asta, căci PUTERNICII ZILEI, nesocotind promisiunile făcute, se „scăldau” într-un nou clientelism politic nou. Au început CAN-CAN-urile între CEI DOI ȘEFI, s-a rupt tabăra U.S.L, s-au reconfigurat înțelegeri și alianțe în tabăra PUTERII, încât în anii ce au urmat, țara era la „cheremul” lor, făcându-și nestingheriți mendrele.
În anul 2014, „nemulțumirea națională” l-a pierdut pe PONTA și i-a adus victoria lui Klaus Iohannis, care s-a stabilit la COTROCENI sub sloganul: „ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT”. Au urmat multe păreri contestatoare privind alegerea, apoi etichetat de amici și adversari și cu BUNE și cu RELE, de la mai calm, mai așezat, mai puțin violent ca predecesorul său, până la MULTE CASE rentabil închiriate, MEDITAȚII BINE PLĂTITE etc. Acum, la expirarea mandatului, cu concursul guvernelor, UNUL AL LUI, celălalt USR și PSD, începând cu PALTONUL PREȘEDINTELUI, cu jaful forestier, cu blocarea dosarului COLECTIV până la „STAREA ACTUALĂ A NAȚIEI”, constatăm că pentru POPOR, MANDATUL său a fost un MARE EȘEC, în ciuda unui populism dizgrațios.
Ei, bine, această RADIOGRAFIE INCONTESTABIL de REALISTĂ, denotă că în acești ani, TOȚI au transformat DEMOCRAȚIA într-un „STAT DE NEDREPT” cu o JUSTIȚIE ÎNDOIELNICĂ, ce a dus la ATOTPUTERNICIA alianței dintre CLANURILE POLITICE cu „JEFUITORII ECONOMICI”, cu CLANURILE INTERLOPE etc, încât ROMÂNIA de azi, cu toate INSTITUȚIILE SLABE, este un stat DEBIL și VULNERABIL, aflat mereu în COADA EUROPEI.
Și, ca urmare, CE AVEM AZI, la ALEGERILE PREZIDENȚIALE – 2019?
– LIPSĂ DE PRINCIPII și DE VIITOR;
– CLASA POLITICĂ – percepută ca o PEPINIERĂ DE HOȚI așa cum ne taxează U.E. care menține an de an un M.C.V – în acest an cel mai dur și cu „drept” de prelungire (rămânând singuri, fără BULGARIA), ne refuză în SCHENGEN și nici vorbă de EURO;
– LIPSĂ DE DOCTRINE și IDEOLOGII – căci tot „ce-i mână pe ei în luptă” este PUTEREA și ÎNAVUȚIREA cu orice preț;
– LIPSĂ DE CARISMĂ;
– LIPSĂ TOTALĂ DE POPULARITATE a LIDERILOR POLITICI și a partidelor lor, a tuturor celor care pretind că ne conduc, coroborată cu o INCOMPETENȚĂ CRASĂ;
– CORUPȚIE GENERALIZATĂ, începând cu „VÂRFURILE” care oricât ar „promova” măsuri populiste de ultimă oră nu se pot „spăla” de mizeria morală, antinațională, în care „înoată”.
– SĂRĂCIE NAȚIONALĂ care ZI de ZI pune în pericol EXISTENȚA NAȚIUNII NOASTRE tot mai îmbătrânită în granițele ei firești, căci fenomenul MIGRAȚIEI CONTINUE a scăpat de sub controlul și interesul AUTORITĂȚILOR cuplate cu o mentalitate de neîncredere națională în creștere la tot mai mulți tineri ce doresc să-și părăsească patria.
– LIPSA INTELECTUALILOR ADEVĂRAȚI și PATRIOȚI
– LIPSA TOTALĂ DE COMPETENȚĂ, mai ales la VÂRF, în toate domeniile social-economice, culturale, educațional, sportiv etc.
– ȘI ALTELE și ALTELE – axate pe: LIPSA de CONȘTIINȚĂ, ILEGALITATE, IMORALITATE, IPOCRIZIE, VICLENIE, PERVERTIRE, INSINUARE, TURNĂTORIE, COMPLICITATE, LINGĂIALĂ, FURT, CORUPȚIE, cu care sunt „înzestrați” MULȚI POLITICIENI și acoliții, frânând zi și noapte VIAȚA POPORULUI și prosperitatea ROMÂNIEI.
Așadar, CE ESTE DE FĂCUT?
Sunt soluții între care esența esențială este REFORMAREA RADICALĂ a CLASEI POLITICE prin intrarea în CÂMPUL POLITIC a unor NOI ACTORI.
Dar, unde să-i aflăm, dacă luăm ca punct de plecare actuala campanie în care dominantă a fost inducerea de atitudini prin manipulare de către cei 14 din cursa PREZIDENȚIALĂ, căci niciunul nu este „NECESARUL MESIANIC” la care se referea CIORAN când aprecia că numai „UN MESIANIC salvează POPORUL ROMÂN”?

Profesor,
ION PĂTRAȘCU
SLATINA, Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.