Acasă Actualitate La Slatina. Violenţă juvenilă, pe străzile urbei. Fetele între ele…

La Slatina. Violenţă juvenilă, pe străzile urbei. Fetele între ele…

408

Dacă este să facem un top, pentru a identifica problemele majore ale societăţii, educaţia este una dintre ele. Este o problemă, nu o virtute, aşa cum se întâmpla în Slatina de altădată.
Elevii nu respectă. Pentru că, pur si simplu nu au de unde să înveţe asta, nu au modele sau nu ştiu să le vadă.
Într-o ţară care vrea să se dezvolte, violenţa nu trebuie să fie o formă de a-ţi arăta personalitatea.
Educaţia, pe vremuri, era esenţială. Venea din mai multe părţi: de acasă şi de la şcoală. Şi pentru că era atât de important să fii un om educat şi să te prezinţi cât mai decent în societate, filantropii slătineni investeau în educaţia fetelor şi băieţilor. Ionaşcu a făcut, în curtea casei sale, o şcoală. Apoi, prin testament, a cerut să se facă o şcoală. Ceea ce s-a şi făcut. Casa familiei Urdăreanu s-a transformat în şcoală. Cu timpul, a fost necesară construirea unui nou corp de şcoală. Astăzi, clădirile găzduiesc Şcoala Gimnazială Nr. 1. Educaţia era cea mai importantă soluţie pentru a creşte în viaţă. Acum, te impui în grup, pentru a deveni „masculul alfa”, prin violenţă.

Un nou caz de violenţă între minori este scos din sertar şi prezentat opiniei publice. De data asta, patru fete sunt protagoniste – victima, două bătăuşe şi o alta care filma. Incidentul violent a avut loc pe 19 septembrie a.c., strada Prelungirea Tunari.

„La data de 28 octombrie 2019, în urma apariției în mediul on-line a unui filmuleț, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina, Biroul Ordine Publică – Compartiment Proximitate s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de «lovirea sau alte violențe», faptă care ar fi fost săvârșită la data de 19 septembrie, în municipiul Slatina, pe strada Prelungirea Tunari. Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că două minore, în vârstă de 13 ani, din municipiul Slatina, ar fi agresat o minoră, tot de 13 ani, în urma unui conflict spontan. Incidentul a fost filmat de o a patra minoră, de 14 ani, care a si distribuit filmulețul. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.