Acasă Actualitate „Theodor Paleologu este cea mai bună şansă pentru o Românie a Respectului,...

„Theodor Paleologu este cea mai bună şansă pentru o Românie a Respectului, a Educaţiei şi a Performanţei.”

187

Interviu cu președintele PMP Olt, Vanina Badea, pentru prezentarea candidatului PMP, THEODOR PALEOLOGU, la alegerile prezidențiale

Nu puțini sunt cei care privesc cu admirație proiectul candidatului Theodor Paleologu. Se întâmplă asta în cursa pentru Cotroceni, din perspectivele alegerilor prezidențiale ce vor avea loc pe 10 noiembrie 2019, primul tur de scrutin.
Vine dintr-o familie respectată secole de-a rândul. Este instruit, educat, plăcut și în același timp un om deschis, care știe să respecte chiar și atunci când are în față parteneri de dialog, nu de nivelul său.
Doctor în filosofie, titlu obținuit acolo unde o teză de doctorat valorează exact cât cuprinde în paginile sale, Theodor Paleologu e un român adevărat. Numele său se identifică pe partea dreaptă a politicii românești.
Astăzi, candidatul Partidului Mișcarea Populară este singurul care în sondajele de opinie lansate de mai toate institutele angrenate are o tendință reală de creștere. De ce trebuie să voteze oltenii cu Theodor Paleologu, ce înseamnă un vot acordat acestuia, ne explică, în rândurile care urmează, profesorul Vanina Badea, viceprimar al orașului Balș, președintele PMP Olt…

Cine este Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidenţialele din noiembrie?
Ca preşedinte al PMP Olt sunt mândră de faptul că partidul sufletului meu are un candidat atât de valoros precum este domnul Theodor Paleologu. Şi nu este de vânzare, ca să începem cu zâmbetul pe buze. Este un om de care România are mai multă nevoie ca oricând. Un intelectual, un om matur, un om performant, un om pentru oameni.
M-aţi întrebat cine este. Poate că ar fi de prisos cuvintele, pentru că întreaga sa activitate este cunoscută, dar mereu voi avea plăcerea de a spune, de ficecare dată şi fiecăruia, cine este candidatul partidului nostru pentru Cotroceni.
Theodor Paleologu avenit pe lume la 15 iulie 1973, la Bucureşti și este fiul unui alt mare român, cu nume care a făcut cinste ţării noastre, Alexandru Paleologu, a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonne, fiind licenţiat în filozofie. De asemenea, este doctor în ştiinţe politice şi cadru didactic universitar. Este cunoscut şi faptul că este fondator al Casei Paleologu, o școală privată de studii umaniste, acolo unde își desfășoară o bună parte a activității didactice. A fost și ambasador al României în Danemarca şi Islanda în perioada 2005 – 2008 şi deputat de Bucureşti. Și, nu în ultimul rând, a fost ministru al Culturii în guvernul Emil Boc. Despre domnia-sa ar fi multe de spus și doar de bine. Dar îl vom descoperi mai mult prin funcţia de preşedinte al României.

Ce-şi propune candidatul Theodor Paleologu pentru mandatul său la Cotroceni?
După cum ştiţi, Theodor Paleologu este un român adevărat, unul cu un sânge prea românesc, ce a vorbit doar pentru a transmite ce fapte doreşte să facă. Faptele l-au definit mereu. România are nevoie de un om al faptelor. Cu Theodor Paleologu, România va fi mai sigură, va fi ţară care îşi va putea apăra cetăţenii, unde drepturile sunt respectate. Îşi propune o Românie respectată în exterior, atât de comunitatea europeană, cât şi de comunitatea internaţională. Dar România trebuie respectată şi din interior, în special de clasa politică. Theodor Paleologu va construi. Şi nu vă gândiţi că va construi spitale, cum promit alţii, nu va construi autostrăzi, cum promit alţii. El cunoaşte perfect atribuţiile preşedintelui şi nu vinde iluzii. Va construi unitate, care este cea mai importantă pentru şi între noi, românii. România în care Theodor Paleologu este preşedinte va fi ţara din care românii nu vor mai pleca şi de care ne vom simţi mândri. Sub Theodor Paleologu, România va fi funcţională şi, de ce nu, un bun exemplu de practică pentru comunitatea internaţională.

Dar totuşi, enumeraţi-ne trei puncte forte ale programului prezidenţial al candiatului PMP…
Pentru campania sa, domnul Paleologu are un slogan corect, poate cel mai corect: „Respect. Educaţie, Performanţă.”. Şi o să vă şi explic de ce. Sloganul domniei-sale este format din substantive care-l reprezintă: respect, educaţie şi performanţă. V-am spus, într-un răspuns anterior, când m-aţi întrebat cinte este Theodor Paleologu şi de acolo reies cele trei subsantive care-l caracterizează. Şi de aceea îşi doreşte ca România să fie Respectată în lume, ca românii să se respcete între ei, să avem o clasă politică ce-şi respectă cetăţenii, ca atunci când ne întâlnim om cu om. Respectul este un pilon în toate relaţiile nostre. Educaţia este un alt stâlp de susţinere al societăţeţii şi o prioritate pentru candidat. România formează medici buni, care lucrează în spitale prestigioase, formează cercetători, fiind printre primii la concursurile de specialitate din lume, formează oameni pregătiţi să dezvolte, la rândul lor, ţara. Şi toate acestea, datorită educaţiei. Care pelacă de acasă şi se dezvoltă la şcoală. Performanţa trebuie să fie un atribut puternic al României. Performanţa trebuie să fie rezultatul respectului şi educaţiei în toate ariile de activitate. Doar un om performant, cum este Theodor Paleologu, poate implementa, împreună cu românii concretizarea performanţei.

De ce trebuie oltenii să-l voteze pe Theodor Paleologu?
Pentru că este nevoie de un preşedinte precum Theodor Paleologu. Este prea scurt răspunsul, vă întrebaţi. Este un răsuns scurt şi la obiect, aşa cum se adresează şi domnia-sa. Avem nevoie de un preşedinte spontan, determinat, la obiect, prezent printre oameni. Theodor Paleologu are aceste calităţi, pe care le poate împărtăşi şi din funcţia de preşedinte al României. Personal, ca olteancă, voi vota cu Theodor Paleologu fără să mă uit la sigla partidului care-l susţine. Vreau să votez omul. Românii trebuie să voteze oameni, care vin în faţa loc cu sloganuri reale şi cu gânduri bune. Un preşedinte trebuie să-şi iubească ţara. Iar candidatul căruia îi voi da mai mult decât un vot de încredere iubeşte România, promovează România şi se mândreşte cu România. Aleg Theodor Paleologu pentru că este singura opţiune reală, pentru că am cea mai mare încredere în el şi pentru că prin el văd viitorul de care au nevoie copiii noştri. Sunt cadru didactic şi viitorul îl văd numai prin elevii mei, copiii ţării noastre. Eu, dumneavoastră, noi toţi avem nevoie de un preşedinte al nostru, la dispoziţia noastră, care să ştie să ne asculte, să meargă printre noi nu doar la zile mari şi înconjurat de un scut uman. Avem şansa de a vota, într-adevăr, cu un cadidat pe care îl merităm. De la suflet la suflet, vă rog să faceţi cea mai bună alegere pentru dumneavoastră, copiii dumneavoastră şi pentru această ţară. Theodor Paleologu este cea mai bună şansă pentru o Românie a Respectului, a Educaţiei şi a Performanţei. Am încredere că veţi lua cea mai bună decizie pe 10 noiembrie. Şi nu doar atât, pentru a-l duce pe Theodor Paleologu în turul doi. Şi toţi, împreună, să avem un preşedinte al României frumoase.

 

CMF: 31190006
PRODUCĂTOR: SC REX MEDIA PRESS SRL
LA COMANDA: Partidul Mişcarea Populară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.