Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

86

Siminica Mirea susţine proiectul de modificare a Legii fondului funciar
De curând, senatorul Siminica Mirea, care a participat la şedinţa Comisiei pentru Agricultură, Industrie Alimentară si Dezvoltare Rurală, din Senat, a declarat că va susţine proiectul de modificare și completare a Legii fondului funciar, care își propune să soluționeze situația juridică a terenurilor situate în intravilanul localităților.
„În ceea ce privește inițiativa privind modificarea și completarea Legii fondului funciar, aceasta își propune să soluționeze situația juridică a terenurilor situate în intravilanul localităților, pe care sunt amplasate construcții ale fostelor cooperative de producție, asociații economice intercooperative și ale fostelor cooperative de consum. În forma curentă a legii există câteva neconcordanțe, printre care și excluderea posibilității ca terenurile să fie înscrie în proprietatea actualilor deținători. Astfel, pentru a se evita situații în care aplicarea legii să fie realizată în mod defectuos, din cauza unei neconcordanțe textuale de la nivelul legii, salut și susțin modificările realizate de prezenta propunere legislativă.”

Paul Stănescu: „Singurul proiect concret al alegerilor prezidențiale este cel al PSD”
Senatorul Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt, susţine că, partidul din care face parte, este pregătit pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. PSD vine cu un proiect prezidenţial realizat în conformitate cu agenda cetăţenului:
„Singurul proiect concret al alegerilor prezidențiale este cel al PSD. De ce? Pentru că proiectul nostru prezidențial este chiar programul nostru de guvernare și lucrurile bune pe care le-am făcut pentru români. Pentru greșelile pe care le-am făcut am decontat politic în alegerile europarlamentare, dar acum este timpul să strângem rândurile și să luptăm cu cei care vând, în mare parte, doar iluzii. Alegerile prezidențiale nu sunt doar o competiție electorală între candidați, ci și o luptă electorală între partide. Iar important este ca, în ciuda tuturor dificultăților prin care am trecut, să arătăm că în aceste alegeri suntem o echipă strânsă și că rezultatele guvernării social-democrate se văd, în mod concret în viața de zi cu zi a românilor. În această guvernare, fiecare român a beneficiat fie de o creștere salarială, de facilități fiscale, de mărirea punctului de pensie, de scuturi de taxe și impozite sau alte beneficii. Cred că în guvernarea PSD nimeni nu a fost dat deoparte și am reușit să ținem cont de interesele românilor. Și ceea ce contează este că, în continuare, avem de oferit rezultate. Trebuie să strângem rândurile în campania care va urma! Și, mai ales, trebuie să vorbim fără frică despre ce am făcut pentru români.”.

Marius Iancu: „PSD Olt este o echipă unită și puternică!”
Recent, echipa online a Partidului Social Democrat a efectuat o vizită în Parlament, iar gazdă le-a fost şi deputatul social-democrat Marius Iancu. Întâlnirea cu parlamentarii judeţului Olt a avut loc în sala de ședințe a Comisiei de agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.
„Echipa de online a PSD Olt ne-a vizitat în Parlament. După un tur al Casei Poporului și după ce au fost salutati de președintele Senatului, Teodor Meleșcanu și de chestorul instituției, senatorul de Olt, Paul Stănescu, membrii echipei au stat de vorbă și cu parlamentarii de Olt, în sala de ședințe a Comisiei de agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice. Această echipă de comunicatori ne ajută să promovăm rapid și eficient proiectele de lege votate în Parlament și le mulțumesc pentru munca și implicarea lor. Mult succes în continuare. PSD Olt este o echipă unită și puternică!”.

Din agenda deputatului Dan Ciocan
Recent, în cadrul Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, acolo unde deputatul Dan Ciocan este secretar, au fost dezbătute proiectele:
– Propunere legislativă pentru completarea art.11 din Legea nr.46/2008 privind Codul silvic și pentru modificarea anexei nr.1 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia;
– Propunere legislativă privind înființarea, organizarea și funcționarea Băncii de Resurse Genetice pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău;
– Propunere legislativă privind înființarea abatoarelor mobile având ca obiect activitatea de abatorizare a animalelor și comercializarea cărnii;

Renică Diaconescu, proiect important pentru administraţia locală
Senatorul Renică Diaconescu se află printre iniţiatorii proiectului legislativ privind un număr mai mare de ani pentru mandatul aleşilor locali.
„Situația reală, întâlnită în activitatea administrațiilor locale/județene, arată că perioada de timp consfințită de legiuitor, nu permite, în contextul birocratic, realizarea proiectelor asumate. Având în vedere practica întâlnită în ceea ce privește mandatul președintelui României, unde perioada de exercitare a funcției conform rezultatului de la alegeri este de 5 ani, implementarea acestei perioade în cazul primarilor, al consilierilor locali și consilierilor generali se susține fără echivoc, creează o responsabilitate suplimentară și aduce în zona de decizie o perioadă de timp suficientă îndeplinirii obligațiilor asumate”, se arată în expunerea de motive a inițiativei.

Gigel Ştirbu. Teme importante în conferinţa de presă
Deputatul Gigel Ştirbu, vicepreşedinte al PNL, a susţinut, recent, o conferinţă de presă unde a abordat patru teme – două de interes național și două de interes județean.
Parlamentarul a discutat despre respingerea propunerii de candidatura pentru Comisar European pentru Transporturi a Rovanei Plumb, din partea României. Următoarea temă a fost despre moţiunea de cenzură pe care o pregătesc liberalii, care au strâns semnăturile necesare demarării. Acesta a spus că ar exista şansa unor anticipate. Dintre temele locale, cea mai importantă a fost despre ceea ce deputatul numeşte abuzul făcut de primarul orașului Scornicești la adresa unui angajat al acestei instituții. City-managerul Scorniceștiului, Emanuel Oproiu, a primit o notă scrisă semnată de edil și de către secretarul orașului prin care era informat că din acel moment îi înceta activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.