Acasă Actualitate PNL Olt. Campania pentru prezidenţiale, în linie dreaptă

PNL Olt. Campania pentru prezidenţiale, în linie dreaptă

96

Liberalii olteni sunt pregătiţi să intre în campania pentru prezidenţialele din noiembrie. Pentru candidatura actualului preşedinte, Klaus Iohannis, liberalii olteni au strâns 59.000 de semnături, mai mult decât targetul pe organizaţie judeţeană. Datele au fost prezentate într-o conferinţă de presă susţinută luni, 30 septembrie a.c., de Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, prim-vicepresedintii filialei, Daniel Tudor şi Marian Vasile, președintele PNL Slatina, Viorel Dumitrescu si candidatul liberal la funcția de primar al municipiului Slatina, Mario de Mezzo. Temele abordate în conferinţa de presă, care a avut loc la sediul PNL Olt, au fost de interes local şi naţional

Fără recurs compensatoriu
Liberalii vor să promoveze un pachet de legi pe justiţie, menit să abroge punctele referitoare la recursul compensatoriu, prin care au fost eliberaţi peste 20.000 de făptaşi, unii recidivând. De asemenea, mai există şi o inițiativă privind implementarea sistemului alertă copii dispăruți.
„Vorbim, în primul rând, de inițiativa noastră din luna august 2019 privind abrogarea recursului compensatoriu care a permis eliberarea a aproximativ 20.000 de deținuți, chiar și cei cu violență au beneficiat de acest lucru și s-au văzut efectele. De asemenea, PNL, prin colegii mei din Parlament au depus o inițiativă privind implementarea sistemului alertă copii dispăruți astfel că atunci când sunt semnalate astfel de cazuri să fie promovate public pe tot ce înseamnă media, semnalmente, imagini cu copii, dispăruți. Și acest proiect este blocat în Camera Deputaților. Mai mult decât atât colegul meu deputatul Florin Roman a depus tot în luna august 2019 după tragicul eveniment de la Caracal o inițiativă legislativă privind înăsprirea pedepselor mai ales a celor cu violență asupra copiilor și femeilor mergând până la detențiunea pe viață fără drept de eliberare înainte de termen. De asemenea, mai este un proiect din anul 2015 care zace undeva în Comisia juridică din Camera Deputaților și anume implementarea sistemului brățară electronică pentru condamnații eliberați condiționat pentru fapte de violență. Acest pachet legislativ care credem noi ar duce la o îmbunătățire a luptei împotriva fenomenului infracțional este blocat de către PSD în Camera Deputaților și în Comisia Juridică”, a spus Voiculescu.

Mall-ul, mărul discordiei
De zile bune, construirea unui mall a devenit subiect de interes local. Unii îl vor pe locul rămas liber de la fosta unitate militaă, iar alţii îl vor la periferie. Liberalii vor mall-ul cât mai în afara Slatinei, motivând că traficul va fi îngreunat şi micile afaceri de la parterul blocurilor vor dispărea.
„Nici eu, nici PNL nu ne opunem construirii unui mall, însă proiecte pe repede înainte fără studii de fezabilitate, fără studii de impact, fără dezbateri publice, în special proiecte care să aibă un asemenea impact în comunitate nu cred că sunt în regulă în anul 2019 în Slatina. Asta este tot ce am vrut să spun și aș vrea să menționez și să rămână asta: Nu am spus niciunui consilier local cum să voteze și nici nu voi face asta pentru că consilierii locali ai PNL își iau rolul foarte în serios, au conștiința rolului pe care-l au și votează în funcție de cum le dictează conștiința și sigur că în anumite contexte, în funcție și de strategiile politice ale PNL pentru Slatina”, a spus candidatul PNL la Primăria Slatinei, Mario de Mezzo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here