Acasă Politic Partidul Național Liberal are soluții pentru a apăra siguranța cetățeanului și ordinea...

Partidul Național Liberal are soluții pentru a apăra siguranța cetățeanului și ordinea publică

52

Partidul Național Liberal are soluții pentru a apăra siguranța cetățeanului și ordinea publică, propuse prin mai multe proiecte de lege depuse în Parlament, dar majoritatea PSD blochează adoptarea lor în regim de urgență, fiind complice la toate actele de violență comise de infractorii eliberați înainte de termen în baza Recursului Compensatoriu.

PACHETUL DE LEGI PNL PENTRU SIGURANȚA CETĂȚEANULUI

– Abrogarea Recursului Compensatoriu, adoptat de PSD, care a dus la eliberarea anticipată a infractorilor violenți – proiect de lege depus de #PNL în ianuarie 2019, blocat de PSD la Camera Deputaților.

– Implementarea Sistemului „Alertă copil dispărut”, care reglementează difuzarea imediată către public.

a. informațiilor privind disparițiile de copii – proiect de lege depus de PNL în august 2019, refuzat de PSD să fie adoptat în regim de urgență.

– Înăsprirea pedepselor – închisoare pe viață pentru infracțiunile de omor cu violență deosebită săvârșite în special asupra femeilor și copiilor – proiect de lege depus de PNL în august 2019, blocat de PSD la Senat.

– Implementarea sistemului de supraveghere cu brățară electronică pentru condamnații eliberați condiționat pentru fapte comise cu violență – proiect de lege PNL depus în 2015, blocat de PSD la Camera Deputaților.

Lupta PSD pentru apărarea infractorilor vs soluțiile PNL blocate în legislativ
Cu ultimele forțe, PSD ține cu dinții de obiectivele stabilite de Liviu Dragnea: politica pro-infractori, înșurubarea corupților strâns în funcții, consolidarea unui stat care lucrează împotriva cetățenilor lui.

b. Abrogarea recursului compensatoriu și revizuirea Constituției, tergiversate de PSD
Propunerile legislative privind recursul compensatoriu și revizuirea Constituției aflate la comisia juridică trebuie adoptate de urgență pentru că:
1. Fiecare zi cu recurs compensatoriu înseamnă câteva zeci de infractori periculoși lăsați liberi pe stradă!
2. Sunt aproape 4 luni de la covârșitorul DA spus de români la referendum. Voința exprimată atunci trebuie transpusă în lege, prin revizuirea Constituției!
Pentru PNL, acestea sunt proiecte prioritare.
– Propunerea legislativă a PNL pentru abrogarea recursului compensatoriu a fost depusă în ianuarie 2019.
– Propunerea pentru revizuirea Constituției a fost depusă în iulie 2019.
Tergiversarea acestor proiecte e simptomatică pentru PSD: nu iau în seamă nici voința cetățenilor, nici necesitățile reale ale societății.
– PSD acționează în spiritul acelorași tare care au animat partidul în toate timpurile: nu contează ce vrea societatea, contează doar ce le folosește lor.
– Prima ședință după boicotarea, săptămâni la rând, a lucrărilor comisiei de către reprezentanții PSD, prin neprezentare, a avut un scop clar: să mai amâne puțin dezbaterea celor două proiecte, pentru că niciuna dintre acele prevederi nu le servesc interesele.
PNL va cere dezbaterea în plen, fără raport, a proiectului privind abrogarea recursului compensatoriu.
– Acest proiect s-a aflat pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare de la începutul acestei luni. Nu a intrat în dezbatere pentru că aceeași comisie juridică a amânat raportul.
– Vrem ca legea să fie dezbătută în plen și adoptată, este inadmisibil ca, din cauza iresponsabilității parlamentarilor PSD din comisie, legea să producă în continuare efecte, în fiecare zi!

c. Proiecte PNL pentru care am cerut dezbaterea în regim de urgență: Alertă copil, înăsprirea pedepselor pentru omor, brățări electronice
Recursul compensatoriu a întors în stradă 20 000 infractori periculoși în mai puțin de doi ani. Rata reală de recidivă ridicată din România, precum și evenimentele din ultima vreme cu victime minori cer măsuri legislative urgente.
– PNL a depus o inițiativă legislativă de implementare a unui sistem Alertă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.