Acasă Actualitate Pompierii, la ceas aniversar

Pompierii, la ceas aniversar

147

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, la Slatina avut loc, vineri, 13 septembrie a.c., un ceremonial dedicat împliniri a 171 de ani de la bătălia de pe Dealul Spirii, când pompierii au luptat, pentru libertate, cu propria viaţă.

Ceremonia a debutat cu onorul primit prefectul Angela Nicolae şi cu intonarea imnului naţional. După discursuri şi urări, Adrian Tănase, inspectorul,şef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, a premiat şi a oferit gradaţii pentru pompierii care au ieşit în evidenţă prin activitatea lor. Au fost înaintați în gradul următor, înainte de expirarea stagiului minim în grad, următoarele cadre care s,a distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu: în gradul de căpitan , locotenent Marinescu Paul Ionuț, în gradul de plutonier adjutant șef , plutonier adjutant Ion Florin, în gradul de plutonier adjutant , plutonier major Cîrciumaru Marian, plutonier major Moșteanu Ionel Narcis, plutonier major Stănescu Cristinel Răzvan, plutonier major Stroie Constantin Costin, plutonier major Tudorache Constantin Aurel, plutonier major Văleanu Emil Valentin.

Au fost premiate şi serviciile voluntare pentru situații de urgență din județul Olt, care s-au clasat, în acest an, pe primele trei locuri la etapa județeană a concursurilor serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență. Pompierii voluntari au fost premiați de Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

Clasamentul la concursurile serviciilor voluntare pentru situații de urgență a fost următorul: pe Locul al III,lea s,a clasat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Giuvărăști, Locul al II,lea a fost ocupat de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Radomirești, iar pe prima treaptă a podiumului s,a clasat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Stoicănești.

„Tot cu ocazia Zilei Pompierilor, au fost premiați pompierii care s-au remarcat pe timpul misiunilor de intervenție, dar și pentru spiritul civic demonstrat în afara serviciului: a primit insigna onorifică „pompier de onoare” al județului Olt, domnului plutonier adjutant Cojocaru Ilie, pompier în cadrul Detașamentului Slatina. Ilie este unul dintre cei mai apreciați paramedici SMURD din județul Olt, fiind cunoscut ca un profesionist desăvârșit.

A primit emblema de merit „acțiuni umanitare” clasa a III,a, domnului plutonier major Radu Victor, pompier în cadrul Detașamentului Slatina. Victor este cunoscut de colegi, dar și de superiori ca un pompier,paramedic implicat permanent în toate activitățile unității. Acesta și, a demonstrat încă o data spiritul civic și instinctul de salvator și, aflat în timpul liber, a acționat cu profesionalism la un accident rutier produs în municipiul Slatina, strada Cireașov, în data de 16 august 2019.”, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.