Acasă Actualitate Gigel Ştirbu: „Gradea și Severin au politizat SRTv-ul și SRR-ul la un...

Gigel Ştirbu: „Gradea și Severin au politizat SRTv-ul și SRR-ul la un nivel nemaiîntâlnit”

68

În urma nemulţumirilor publice, care vin din partea sindicaliştilor din TVR și Radio România, deputatul Gigel Ştirbu cere demisa conducerilor celor două persoane. Acesta spune că Doina Gradea și Georgică Severin, care conduc instituţiile publice de radio și televiziune, care nu vor să dea socoteală pentru cheltuielile pe care le fac, unele pentru deplasările lor în țări exotice și că practică abuzuri (amenințări, jigniri, cenzură împotriva partidelor de opoziție sau dimpotrivă, că există 11 știri favorabile partidelor aflate la guvernare, într-un singur buletin de știri etc.).
„Luni, în cadrul Biroului Executiv al PNL, am propus adoptarea unei decizii prin care să solicităm partidelor din opoziție să ni se alăture în demersul nostru de a cere convocarea de urgență a Birourilor Permanente Reunite pentru întrunirea Comisiilor parlamentare de specialitate în vederea dezbaterii și respingerii Rapoartelor de activitate pe anul 2018 ale celor două instituții media, Societatea Română de Televiziune și respectiv, Societatea Română de Radiodifuziune, demers ce ar reprezenta salvarea acestora de la colaps.
Sindicatele din TVR și Radio România semnalează de multă vreme și în mod constant, maniera dictatorială în care Gradea și Severin conduc aceste două instituții media ale statului. Cei doi mențin o permanentă stare conflictuală în relațiile cu angajații pe care îi umilesc și-i cenzurează atunci când nu aduc laude PSD-ului. Jurnaliștii din aceste două instituții au reclamat în repetate rânduri ilegalitățile și disfuncționalitățile apărute în cadrul relațiilor de muncă precum și în activitatea editorială.
Gradea și Severin au politizat SRTv-ul și SRR-ul la un nivel nemaiîntâlnit, au cheltuit fondurile publice în mod discreționar, au calcat în picioare interesul național și cetățenii care muncesc cinstit în această țară.” spune Gigel Ştirbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.