Acasă Actualitate 112. Statul care ucide prin instituţiile lui. Două fete, victime ale unui...

112. Statul care ucide prin instituţiile lui. Două fete, victime ale unui sistem ucigaş

3267

Miercuri dimineaţă, Alexandra Măceşanu, eleva în vârstă de 15 ani a Liceului „Mihai Viteazul” Caracal, a fost dată dispărută, după ce a plecat de acasă. Mama a anunţat dispariţia fetei şi a făcut şi o postare pe reţelele de socializare. Alexandra era din Dobrosloveni şi activa la ansamblul folcloric local.

„În cazul minorei, de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, a cărei dispariție a fost sesizată la data de 25 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate.”, spune IPJ Olt printr-un comunicat de presă. Totodată, s-a dispus trimiterea unei echipe mixte de specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale și Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini cercetările desfășurate de poliţiştii olteni.

În urma dispariţiei Alexandrei, au ieşit la iveală detalii terifiante. De vină pentru moartea ei este un bărbat din Caracal, mecanic auto, Dincă Gheorghe, care şi-a recunoscut faptele. Nu era la prima crimă. O altă fată, din Craiova, care venise la mama sa, în Caracal, a fost dată dispărută. Fetele au luat ocazie din Caracal, către destinaţiile lor. În hala în care îşi desfăşura activitatea bărbatul a fost găsit un butoi plin cu rămăşiţe umane şi obiecte de fete. Suspectul şi-a recunoscut atrocităţile iar dosarul penal a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Bărbatul obişnuia să folosească acidul sulfuric de la baterii, pentru a termina cu victimele cât mai repede şi a şterge urmele, Curtea sa era plină de baterii fără acid în ele. Nu se cunoaşte numărul victimelor, însă criminaliştii inspectează toată curtea pentru noi dovezi.

Bărbatul mai era cercetat într-un dosar, care se afla la DIICOT, ca urmare a dispariției primei fete. Cea de-a doua fată, Alexandra, de la Dobrosloveni, era nepoata ONG-istului Alexandru Cumpănaşu.
Alexandra a sunat joi, la ora 11.00, de trei ori la Serviciul de Urgență 112, unde a spus că este sechestrată. Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect. După mai bine de 19 ore de la apel, poliţiştii au intrat liniştiţi în domiciliul suspectului şi şi-au făcut… datoria. Cele două fete au murit, victime ale unor legi care par a favoriza infractorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.