Acasă Actualitate La Olt. Doar patru. Atât!

La Olt. Doar patru. Atât!

487

Aţi auzit sintagma „liceu de elită”. Despre multe licee din Olt se spune asta. Din păcate, realitatea e alta. Poate de vină e vara, pentru că examenele au loc cu puţin înainte de festivalurile verii, cu multă muzică electronică şi unde tinerii consumă distracţii. Poate de vină e şi Facebook-ul sau Instagramul. Căutăm vinovaţii în altă parte. Sistemul de învăţământ nu oferă multe atracţii, elevii nu se simt ataşaţi de instituţia numită şcoală, iar puţini sunt aceia care care stau cu burta pe carte, cei câţiva „eroi”, care sunt premiaţi pentru actul lor eroic de a învăţa. Act din ce în ce mai rar, după cum se prezintă datele.
La Olt, patru elevi au obţinut media maximă la Bacalaureat: Diana Elena Eremencu – de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, Denisa Alexandra Vlad, de la Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş, Cristina Voiculescu – Liceul Tehnologic Nr. 1 Balş şi Oana Roxana Vrancea – de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal.
Singurul liceu, din Olt, cu promovabilitate 100% , este Liceul Tehnologic Drăgănești-Olt, cu trei înscrişi, cu unul prezent şi acelaşi a şi obţinut o medie de trecere. Pe ultimul loc se află Liceul Tehnologic Crîmpoia şi Liceul Tehnologic „Ion Popescu-Cilieni” Cilieni, cu zero promovabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.